1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda: Fabia od sada dostupna i sa 1,5 TSI motorom
Škoda: Fabia od sada dostupna i sa 1,5 TSI motorom
4

Škoda: Fabia od sada dostupna i sa 1,5 TSI motorom

973
4
Podelite sa prijateljima:

Češki hečbek dobio je i najpotentnije izdanje.

Ništa od hot heča za Fabiju, Škoda je davno odustala od te klase u B segmentu, ali je lepo, bar na papiru, što je ovaj model dobio i agregat sa četiri cilindra.

Naravno, reč je o benzincu, jer nova generacija subkompakta iz Češke neće imati u portfoliju dizelaše. Novi motor u ponudi je 1,5 TSI – dakle, turbo benzinski blok sa četiri redno postavljena cilindra koji isporučuje 150 ks i 250 Nm.

Ova pogonska jedinica uparena je sa sedmostepenim DSG menjačem koji snagu šalje na prednje točkove. Škoda navodi da Fabia sa pomenutim motorom do 100 km/h stiže za 8 s, kao i da prosečna potrošnja u kombinovanom ciklusu vožnje po WLTP protokolu iznosi 4,8 do 4,9 l benzina na 100 km.

Proizvođač iz Mlade Boleslav ističe da je sa novim agregatom stiglo i drugačije ogibljenje koje je deo opcionala. Ovakvo vešanje čini Fabiju nižom za 15 mm. Osim toga, tu je i paket Dynamic koji se tiče enterijera vozila.

Pomenuti paket predviđa sportska sedišta presvučena tkaninom od mikrofibera, ali i specifičan trokraki upravljač. Fabia sa njim dobija i pedale izrađene od nerđajućeg čelika.

Škoda još uvek nije saopštila cene za Fabiju 1,5 TSI. No, sagledamo li da recimo u Francuskoj Fabia 1,0 TSI 110 ks dostiže cenu višu od 24.000 evra, ne bi nas začudilo da se potentniji hečbek značajno približi brojci od 30.000 evra na tom tržištu…

Zaista sumanuto, a ako vas interesuje kako se nova bazna Fabia meri sa odlazećom Fabijom u osnovnom trimu u Srbiji bilo bi dobro da pročitate ovaj tekst.

AutoRepublika 

(973)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Škoda još uvek nije saopštila cene za Fabiju 1,5 TSI. No, sagledamo li da recimo u Francuskoj Fabia 1,0 TSI 110 ks dostiže cenu višu od 24.000 evra, ne bi nas začudilo da se potentniji hečbek značajno približi brojci od 30.000 evra na tom tržištu…

Pa, ja sam na AutoScaout.de nedavno bio pronašao 10-ak Fabija 1,0 TSI sa cenom preko 30 hiljada evra, a najskuplja je bila oko 33 hiljade. Sa 1,0 TSI …

BB

Dakle cijena će biti kao da je pod haubom nuklearni reaktor 🤓

moron

Uh, izgleda da je u medjuvremenu neko kupio onu oglašenu fabiu 1,0 TSI od 33 hiljade…
Sada „1,0 TSI povorku“ predvodi primerak sa socijalnom cenom od svega € 31,185.- 🙂

s mile

Cene odoše u nebo, a da li će se ikad vratiti, sumnjam…svetska inflacija, cene energenata, nezaposlenost… zajebana budućnost…