1. Home
  2. Vesti
  3. Termin za porođaj sve bliži, stiže izduženi Audi A8L Horch
Termin za porođaj sve bliži, stiže izduženi Audi A8L Horch
0

Termin za porođaj sve bliži, stiže izduženi Audi A8L Horch

1.58K
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je tri godine otkako smo preneli najavu iz Audija koja je obradovala mnoge. Tada je rečeno da se planira oživljavanje marke Horch, tako što bi to ime bilo u upotrebi za najluksuznije modifikacije sedana koji igra ulogu perjanice Audija, modela A8. Momenat se primakao a nova limuzina je spremna za predstavljanje! Objektivi špijunskih fotografskih aparata su već početkom godine imali prilike da uslikaju prototipove ovih vozila na drumu, dok sada uzbuđenje kulminira u iščekivanju 29. oktobra, za kada je zakazan debi.

Prisetićete se, a uostalom i uputićemo vas da pročitate odličnu epizodu iz istorije o svim nemačkim proizvođačima automobila gde između ostalog piše da je germanski brend Horch postojao u periodu od 1904. do 1942l godine, dok je tridesetih godina prošlog veka bio posebno popularan među imućnijim stnovništvom, za šta je sigurno zaslužan i osmocilindarski motor.

Tokom 1932. godine se Horch spojio s firmama Audi, DKW i Wanderer, na koji način je nastao koncern pod imenom Auto Union AG, a čiji logo je i danas veoma poznat i popularan širom planete. Jasno, radi se o četiri prstena koji krase njuške i svih modernih Audijevih četvorotočkaša.

Od 1955. do 1958. godine je sklapan model Horch P240 za šta je bila zadužena fabrika u gradu Cvikao, ali nakon što su ostaci Auto Uniona postali integralni deo Daimler-Benza, upotreba istorijskog nasleđa u vidu naziva brendova je morala biti obustavljena. Ali, onda je 1964. godine Volkswagen kupio Auto Union, nakon čega je ponovo zaživela marka Audi. Ipak, brend Horch je ostao u Daimlerovom posedu sve do osamdesetih godina prošlog veka kada ga je otkupio Volkswagen. Do ovog trenutka, Horch je kao ime bio neaktivan.

Horch 850 Pullman Cabriolet (1935.)

Dakle, vaskrsli Horch će biti predstavljen kroz najluksuzniju verziju limuzine s oznakom Audi A8L. Biće predstavljen jednovremeno s restilizovanim modelom A8 i takmičiće sa na tržištu sa limuzinskom perjanicom Mercedesa, to jest s modelom Mercedes-Maybach S Klase.

Sudeći po onom što vidimo na špijunskim fotografijama, međuosovinski razmak će biti produžen, zahvaljujući čemu će zadnja vrata biti ogromna. Ako znamo da se Maybach razlikuje od originalne S klase po modifikovanim otvorima za zadnja vrata i zadnjim krovnim stubovima, tvorci verzije Horch su se ograničili na produženje zadnjih vrata uz identične stubove.

Među ostale razlike u odnosu na originalni sedan Audi A8L se ubraja i različita maska hladnjaka kao i serija pločica s natpisom Horch, a koje možemo videti najpre na zadnjim vratima. Ceo dekor vozila odiše još većom dozom luksuza u odnosu na ionako kicoški Audi A8. Pride, veruje se da će verziju Horch pokretati čuveni motor W12 sa 6.0 litara zapremine, mada je izvesno da će i skromnije verzije biti u ponudi. Opet, i ovo je potez, pa može se reći prekopiran s Mercedesovog Maybacha, koji nudi varijantu s V12 agregatom.

Ovde se kao posebno zanimljiva nameće činjenica da aktuelna generacija Audija A8 nikada nije ponuđena s mamutskim W12 motorom, iako je on od samog početka bio spreman za „penjanje“ na proizvodne trake.

Za kraj da serviramo još jednu glasinu, nagađanje. Naime, kineski automobilski mediji tvrde da će se novi Horch moći kupiti samo u njihovoj državi. Kako bilo, nećemo dugo čekati da čujemo zvanične informacije, a i da vidimo fotografije novajlije.

AutoRepublika

(1582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments