1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla dobio narudžbu vrednu 4,2 milijardi dolara
Tesla dobio narudžbu vrednu 4,2 milijardi dolara
3

Tesla dobio narudžbu vrednu 4,2 milijardi dolara

391
3
Podelite sa prijateljima:

Tokom proteklih nekoliko godina smo mogli da čujemo mnogobrojne priče kako su razne korporacije spremne u potpunosti modernizovati svoju automobilsku ponudu električnim četvorotočkašima. Međutim, jako malo se reči spominjalo o firmama čiji vozači verovatno prelaze najveće dnevne kilometraže. Da, reč je o kompanijama za iznajmljivanje automobila, a barem ovde u Americi saradnja je uglavnom uspostavljana sa proizvođačima kao što su Fiat-Chrysler, Nissan i Hyundai-Kia.

Ali, Hertz je sada otišao korak dalje i izjavio da je upravo postigao dogovor vredan 4,2 milijarde američkih dolara sa Teslom, po čijim odredbama će ovaj američki proizvođač vozila isporučiti čak sto hiljada jedinica Modela 3 za potrebe iznajmljivanja.

Na taj način četvorotočkaši na struju će činiti oko petinu svih vozila koje će Hertz imati u svojoj ponudi. Ovu vest je prvi preneo Bloomberg i tako najavio da ćemo Model 3 početi da viđamo već narednog meseca širom Amerike i Evrope.

Vest je ipak pomalo očekivana pošto je Hertz prošao kroz veliki krizu likvidnosti i završio u stečaju pre svega godinu dana. Kompanija je modernizovala svoju ponudu upravo pred epidemiju virusa korone, a kako je potražnja za automobilima opala, tako Hertz nije uspevao da vrati poveće zajmove. Na kraju dana je bio primoran da proda 200 hiljada vozila od 650 hiljada njih, koliko je imao na zalihama, a uspeo je da preživi samo zahvaljujući investiciji vrednoj 5,9 milijardi „zelembaća“, izvršenoj od strane jedne privatne firme.

Od tada se situacija polako popravila, i to do te mere da Hertz smatra kako je vreme da opet osavremen ponudu i usklade je s najnovijim trendovima. To ae naravno odnosi na električne automobile, i nema sumnje da će Hertz privući dosta novih mušterija, posebno onih mlađih godina (klijenti u Americi moraju da imaju najmanje 25 godina da bi zakonski mogli za iznajme automobile).

Kompanija dodaje da svi oni koji izaberu Model 3 pre februara naredne godine dobijaju „besplatno“ punjenje baterija na Teslinim brzim punjačima koji se trenutno nalaze u 65 gradova širom Amerike. Naravno, u životu ništa nije besplatno, ali u ovom slučaju cena punjenja je uračunata u onu koju Hertz naplaćuje za iznajmljivanje četvorotočkaša.

Zanimljiv je podatak da su Hertz i Enterprise po prvi put ponudili električne modele još 2011. godine, ali su ih eliminisali iz ponude šest godina kasnije zbog niske potražnje. Od tada se očigledno mnogo toga promenilo u automobilskom svetu…

AutoRepublika

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

jutrošnja vest

Panasonic predstavio prototip baterije za Teslu s pet puta većim kapacitetom

BB

Da ne komentarišem auto, meni bi bio dobar, ali način na koji onaj s maskom radi ove stvari je stvarno za izučavanje. Ryanair i Mark O’liri u automobilskom sektoru (Ryanair kupuje Boeing 737 Max8 200 komada kada ga niko neće zbog ona dva udesa, zašto? pa može ostvariti ogromne popuste na količinu, a tako je uradio u jeku krize sa 737 -800NG, mislim 150 komada).

Izmenjeno 2 godine pre od strane BB
Laki

Baš tako ovi iz LH sve su učinili da ga udalje od „FRA“ ništa nije pomoglo!