1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda predstavila svoj drugi električni automobil
Honda predstavila svoj drugi električni automobil
0

Honda predstavila svoj drugi električni automobil

245
0
Podelite sa prijateljima:

Japanci kreću sve ozbiljnije da gaze kroz doba elektrifikacije. Ovaj put je predstavljena izvedenica taze konvencionalnog modela koji će u Evropi biti dostupan samo kao hibrid. Pričamo o krosoveru s oznakom HR-V, koji je bio donor za model e: NS1, kao drugi čisto električni četvorotočkaš japanskog brenda. Da li ćemo ga videti u Evropi je pitanje na koje ranije nismo imali odgovor, ali sada već znamo.

Nakon što je pre par meseci uprava Honde odlučila da skine veo s konceptnog izdanja, nismo uspeli da dobijemo nikakve detalje u vezi tehničkih specifikacija iščekivane serijske verzije. Sada je međutim Honda predstavila kinesku varijantu električnog SUV-a i dodelila mu ime.

Honda e: NS1 je drugi model u paleti čiji će neizostavni deo indeksa biti i slovo „e“, a jedino tržište na kom će se inicijalno naći biće ujedno i ono najvažnije, to jest kinesko kao najveće automobilsko tržište.

Krosover e: NS1 će u izložbeno-prodajne salone Honde koji su izgrađeni u Narodnoj Republici Kini krenuti s proleća 2022. godine, dok je konstruktor ovom prilikom najavio i ponudu na drugim kontinentima, uključujući i evropski. Pride, treba naglasiti da je ovo samo početak Hondinog serijala zvanog „e: N“, s obzirom na činjenicu da u redu za debi stoji još nekoliko novih modela iz pomenute linije japanske marke.

Honda je predstavila nekoliko koncepata koji nam daju ideju o dolazećim baterijskim modelima

Ce e: NS1 usvaja baterijsko pakovanje od 68,8 kWh, što je očito značajno više u odnosu na ono što nudi sićušna Honda e, s kojom svejedno deli platformu. Jasno, arhitektura je u ovom slučaju ozbiljno izdužena. Novitet će snagu dobijati iz jednog električnog motora snažnog 204 „konja“, dok će autonomija iznositi 500 kilometara, uz opasku da je pravila merenja propisao standard WLTP.

Honda planira da u roku od pet godina, širom sveta lansira novih devet modela elektromobila. Međutim, to ne znači da je svaki od najavljenih noviteta globalni pulen, već će neki od njih zasigurno mimoići kupce sa Starog kontinenta.

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments