1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj već sledećeg meseca?
Tesla počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj već sledećeg meseca?
3

Tesla počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj već sledećeg meseca?

149
3
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek američke marke, Ilon Mask, potvrdio je da postoji šansa da proizvodnja vozila u fabrici pokraj Berlina krene već idućeg meseca.

Prema njegovim rečima, velika je mogućnost da će u novembru ili decembru do kupaca stići automobili montirani u nemačkom pogonu. Mask je naveo da je osim vozila vrlo bitna i proizvodnja baterija… “Verujem da ćemo do kraja 2022. godine postići pun kapacitet po tom pitanju”, rekao je šef Tesle. Podsećamo, plan je da se godišnje ovde proizvodi 50 gWh baterija.

Iz Nemačke bi trebalo da stiže Model 3, ali i Model Y, četvorotočkaš od kojeg se mnogo očekuje, a sam Mask je nekoliko puta rekao da taj SUV ima potencijal da postane najprodavaniji automobil na svetu. “Početak proizvodnje nije težak, teško je doći do velikih brojki”, istakao je milijarder.

On je dodao da je moguće da će iz nemačkog pogona izlaziti između pet i deset hiljada vozila na nedeljnom planu. Osim toga, Mask je naveo i da će ova fabrika stvoriti oko 12.000 radnih mesta… Ogromna cifra, čak i za germanske uslove.

Interesantno je da šef Tesle nije prokomentarisao sve češće navode koji se mogu pročitati u nemačkim medijima da će se pokraj Berlina vršiti proizvodnja i električnog kamiona Semija.

AutoRepublika 

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Tesla Model 3 nadmašio Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes C klasu u Nemačkoj

jutrošnja vest

moron

Da, videh tu vest. To bi moglo da bude izvor gadnih frustracija za nemačke proizvodjače. Posebno ako se stanje za njih još pogorša, a moglo bi kada proradi ova Teslina fabrika u Nemačkoj.

dekimp

Takodje im je fabrika u Šangaju proradila punim kapacitetom i prvi put nadmašila onu u Frimontu. Evo zanimljive mesečne analize Kineskog trzista sa osvrtom na prethodne godine… 1. Pregled nacionalnog tržišta putničkih automobila u septembru Maloprodaja: U septembru 2021. maloprodaja na tržištu putničkih automobila dosegla je 1,582 miliona, što je smanjenje od 17,3% u odnosu na prošlu godinu, što je u osnovi isto kao i 1,57 miliona u septembru 2014, ali je smanjeno 27,9% u odnosu na vrhunac u septembru 2017. Maloprodajna prodaja u septembru bila je značajno niža. U karakterističnoj osnovi da je maloprodajna prodaja u avgustu smanjena u… Pročitaj više »