1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. U Kaliforniji pronađeno zanimljivo groblje modela Porsche 928
U Kaliforniji pronađeno zanimljivo groblje modela Porsche 928

U Kaliforniji pronađeno zanimljivo groblje modela Porsche 928

5.44K
2
Podelite sa prijateljima:

Porsche 928 je jedan od onih automobila o kom bi se mogle napisati duge knjige. Originalno je debitovao krajem sedamdesetih godina prošlog veka kada je nemački proizvođač vozila smatrao da je vreme sportiste sa značkom 911 prošlo, i da se publika okreće većim, bolje opremljenim i skupljim četvorotočkašima iz segmenta gran turismo. Naravno, kao što nam je poznato, desilo se sasvim suprotno, pa je 911 samo dobio na popularnosti, a 928 se prodavao paralelno sa njim.

Na kraju je model 928 ostvario karijeru dugačku sedamnaest godina, i u tom periodu je pronašao 61.056 kupaca širom sveta.


Danas 928 nije preterano vredan klasik i za Porscheove standarde se može kupiti u voznom stanju za veoma pristupačne novce. Ali smo sasvim sigurni da niko nije očekivao da će jedan producent pronaći pravo groblje ovih modela i to u sredu pustinje locirane unutar američke savezne države Kalifornije.

Stiv Rods spominje na svom nalogu koji održava na društvenoj mreži Facebook da je tražio lokaciju za snimanje emisije „West World“ (Zapadni svet). To ga je dovelo do malog, gotovo napuštenog imanja pored grada Filmor u jugozapadnoj Kaliforniji sa populacijom od tek nešto više od 15 hiljada stanovnika. Na tom mestu ga je dočekala stara kamp prikolica i čak trinaest primeraka sportiste s oznakom 928, i to u zapuštenom stanju.

Kako Rods priča, ova kolekcija pripada prijatelju vlasnika imanja, a koji je nekada imao veliku želju da skupi dosta primeraka, restaurira ih i preproda. Međutim, kako se „život desio“ tako su nemački četvorotočkaši ostali i vremenom je vlasnik izgubio želju da ih popravlja. Ali i dalje odbija da ih proda nekom kolekcionaru iz nama nepoznatog razloga.

 

Nedugo nakon što se ova priča pojavila na internetu, neko je saznao tačne koordinate gde se automobili nalaze. Možete da vidite i priloženu fotografiju sa sajta „Google Earth“. Ali Rods kaže da neki znatiželjni istraživači nikako ne bi trebalo da posećuju konkretnu lokaciju, pošto je imanje zaštićeno električnom ogradom, i pokriveno video nadzorom, a kao što nam je poznato „svaki vlasnik kuće u Americi ima poveću količinu vatrenog oružja“.

Dok primerci Porschea deluju kao da su zapostavljeni, a zaista i jesu, suva kalifornijska klima ima sigurno odgovara želji da automobili ostanu u relativnom dobrom stanju. Znajući kvalitet Porscheovih vozila, većina njih sigurno samo zahteva novi alkumulator, svećice i sveži benzin i možemo pretpostaviti da su sigurni za putovanja.

Nadamo se samo da će vlasnik dobiti dovoljno ponuda posle ove priče i da će ipak biti voljan da ih proda nekome ko će bolje brinuti o njima.

AutoRepublika

(5441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Najlepsi model ikada.

Laki

Moćna pojava na drumu bio i ostao!