1. Home
  2. Video
  3. Fiat Tipo „zadovoljio jelena sa severa“ (VIDEO)
Fiat Tipo „zadovoljio jelena sa severa“ (VIDEO)
5

Fiat Tipo „zadovoljio jelena sa severa“ (VIDEO)

1.25K
5
Podelite sa prijateljima:

Testni centar s Pirineje, km77 je ovog puta na iskušenje bacio popularni i pristupačni Fiat Tipo. Na testu sjevernog jelena prva ulazna brzina je iznosila 77 km/h. Nažalost, kompaktni Fiat je pri ovoj brzini iskazao ogromnu dozu podupravljanja, i vozač nije mogao vratiti automobil u prvobitnu željenu traku. Drugi i ujedno najuspešniji pokušaj je bio na 70 km/h, gdje je Tip prošao bez problema. Sledeći pokušaj na 71 km/h je ponovo završio neuspješno…

Kako tvrde profesionalci iz test centra, rezultat bi bio daleko bolji da sistem proklizavanja nije prijevremeno reagovao. Dodatno, oni tvrde i da se pomenuti sistem elektronske stabilnosti vozila čudno poneo, kočeći točak s najboljom trakcijom.

Na veleslalomu Tipo je bio i više nego odličan, sa samo malom zamjerkom vozača na „mlitavo“ upravljanje.

Prije nego li vas zamolimo da i sami pogledati priloženi video materijal, još da kažemo da je u Španiji bila verzija Tipa s petoro vrata i motorom 1.0 T3 sa 73 kW, odnosno 100 konjskih snaga. Dakle, teško da bi s nekim većim motorom, podupravljanje bilo manje izraženo. Dodatno, pneumatici na iskušeniku su bili Continentalovi ContiEcoContact 6 225/45R17V XL, što će reći da podržavaju ekonomičnost, ne i želju za vratolomnom vožnjom.

Još da se podsjetimo, Volkswagen Golf 8 je test sjevernog jelena, koji je značajno skuplji limeni predmet ljubavi, završio sa najvišom tranzitnom brzinom od 69 km/h.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(1252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

👍😁

S mile

Ma koliko jeftin bio, ipak ima malo Alfa gena 😁

Peki

Rekoh ja, malo trom ali siguran, za te pare nije lose…

sinovac

Zavisi od perspektive, postovani Peki. U toj cenovnoj kategoriji je odlican taj 1.0 T3 (probah ga u Cross izvedbi), steta sto kod nas i dalje nude prevazidjeni 1.4 95ks.

moron

Bravo za Žabara !