1. Home
  2. Vesti
  3. Tragedija na Nirburgringu – jedna osoba poginula, sedmoro povređenih
Tragedija na Nirburgringu – jedna osoba poginula, sedmoro povređenih
4

Tragedija na Nirburgringu – jedna osoba poginula, sedmoro povređenih

1.23K
4
Podelite sa prijateljima:

Nesreća se dogodila u ponedeljak na dan kada je staza otvorena za javnost.

Takozvani touristenfahrten predstavlja nemačku reč za dan kada na Nirburgring možete ući sa svojim vozilom uz plaćanje karte u iznosu od 25 evra i odvozati krug čuvenom stazom. Upravo tim danima ovo mesto postaje stecište kojekakvih ljubitelja brzine iz gotovo čitavog sveta i nesreće zapravo nisu retka pojava.

Tok nesreće u kojoj je jedna osoba nastradala tekao je ovako. Porsche 911 GT3 koji se nalazio na stazi je negde oštetio podvozje i vozač je primetio da iza automobila ostaje “trag tečnosti”, te je zaustavio svoj Porsche van staze i pozvao šlep službu sa Ringa.

Nesreća se dogodila kada je vozač drugog automobila – Mazde MX-5 izgubio kontrolu i zakucao se u vozilo šlep službe. Mazda se zapalila, a vozač je na veliku žalost nastradao.

Zbog ogromne gužve na stazi koja se stvorila došlo je do nekoliko izletanja i blažih sudara, te je ukupno povređeno još sedam osoba.

Inače, čitava nesreća odigrala se samo jednu krivinu pre sekcije Nirburgringa koju je zauvek obeležila vatrena nedaća pokojnog šampiona Formule 1 – Nikija Laude 1976. godine.

AutoRepublika 

(1228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sudeći po opisu događaja, zaključujem da su bezbjednosni uslovi i organizacija katastrofalni. Da se prvo vozilo razbilo i došlo do neželjenih ishoda, to bih shvatio kao rizik takve vrste aktivnosti. Ali prvo vozilo je imalo problema, izašla šlep služba i da niko nije obavijestio ili zabranio dalji tok aktivnosti dok se stanje ne raščisti, to ne mogu da shvatim.

s mile

Ima li interesenata da se nekom prilikom udružimo i posetimo „ring“, ja bih rado krenuo.

Jadranko

Zašto ne napišete da je stradao dečko iz Zagreba, 34 godine star