1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan 4,65m dug SUV Changan CS75 Mk1 košta samo 13,5 hiljada evra
Restilizovan 4,65m dug SUV Changan CS75 Mk1 košta samo 13,5 hiljada evra
2

Restilizovan 4,65m dug SUV Changan CS75 Mk1 košta samo 13,5 hiljada evra

3.29K
2
Podelite sa prijateljima:

Kineski SUV Changan CS75 Plus se u javnosti pojavio pre oko dve i po godine i kao takav je postao reprezent druge generacije krosovera CS75. Međutim, paralelno s ponudom pulena iz drugog pokolenja, azijski konstruktor je nastavio da sklapa i krosover iz prve iteracije, a koji je debitovao ranije (2014.) i koji se kao takav prodaje na samo jednom (delimično) evropskom tržištu. Pretpostavljamo da znate da pričamo u kupcima u Rusiji.

Ne samo što je marka Changan nastavila da montira četvorotočkaša prve generacije, već ga je sada i podmladila, pa je prikazana verzija zategnutih bora na Salonu automobila u Tijandžinu.

S leva na desno možete propratiti šta je Changan CS75 bio, a šta je u međuvremenu postao

Novitet je doneo i novi stiliski izraz „brnjice“. Vidimo novi branik kao i nabubrelu masku hladnjaka, ali drugih vizuelnih izmena nema. Na promotivnim automobilima restilizovane verzije se vidi aplikacija pseudosportskih dodataka s crveno ofarbanim dekorativnim elementima u kabini.

Tako su inače crni paneli u enterijeru ispresecani elementima crvene boje, što je koloritna šema koja je u prošlosti krasila spoljašnost kineskog krosovera. Ranije je bio montiran, a sada konstatujemo i da je opstao ekran multimedijalnog sistema koji po dijagonali ima 10,25 inča.

Opet, ko prati objave (kod nas) o kineskim automobilima, on zna da se uglavnom svi moderni konvencionalni automobili iz te države oslanjaju na turbobenzinske motore zapremine 1,5 litara, pa je tako i ovde slučaj da CS75 pogoni jedinica iz serije Blue Core, s direktnim ubrizgavanjem goriva kojoj je snaga izdignuta za simbolična 2 grla, na ukupno 180 „konja“. Ako se prirast snage opravdano opisuje kao simboličan, onda se za rast najvećeg obrtnog momenta (od 265 do 300 njutn metara), nikako ne može tvrditi da je čisto deklaritvnog karaktera. U pomenutoj Rusiji se još uvek nude primerci ovog modela sa starim 1,8-litarskim motorom koji isporučuje 150 konjskih snaga.

Možda je veoma moderno napomenuti da rešetka hladnjaka ima instalirana aktivna zakrilca koja menjaju položaj (otvoreno-zatvoreno) po diktatu elektronike. Opet, po običaju za kineske kupce je opredeljen samo prednji pogon, ali oni ipak mogu da biraju kada je transmisija u pitanju. Opcije obuhvataju šestostepeni ručni menjač ili sedmostepeni „automatik“ s dvostrukom spojnicom.

Kandidati za kupovinu s prijavljenim prebivalištem unutar Narodne Republike Kine će biti u mogućnosti da novajliju pazare u veoma bliskoj budućnosti. Cene za Changan CS75 zategnutih bora nisu objavljene, ali se zna da neće značajno odstupati od dosadašnjih, a one deluju više nego korektno s početnom kotom od oko 13,8 hiljada evra, dok se za model druge generacije (CS75 Plus) traži, opet razumnih 15,5 hiljada evra.

Imajte na umu da ovaj kineski SUV nudi u milimetar identično međuosovinsko rastojanje kao Mazda CX-5 (2,7 metara), dok je za centimetar od njega duži i širi, kao i za 2,5 centimetara viši. Mislite da se tu završavaju mesta za poređenje dva Azijata, ali to nije tačno, jer na primer, i Kinez nudi multilink oslanjanje na zadnoj osovini i disk kočnice na svim točkovima i na apsolutno svim verzijama…

AutoRepublika

(3292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dude

Vreme Kineza tek dolazi.
Ozbiljno se nadam Xpengu u Evropi i Srbiji.

Iznogud

Odlican