1. Home
  2. Vesti
  3. Ekološki “ratnici” prete Salonu automobila u Minhenu
Ekološki “ratnici” prete Salonu automobila u Minhenu
0

Ekološki “ratnici” prete Salonu automobila u Minhenu

301
0
Podelite sa prijateljima:

Pripadnici raznih ekoloških nevladinih organizacija u Nemačkoj najavljuju kojekakve proteste povodom Salona automobila u Minhenu.

Prestonica Bavarske mogla bi postati poprište novih sukoba automobilske industrije i ekoloških organizacija koje mahom demonizuju vozila i krive ih za globalno zagrevanje i klimatske promene.

Pripadnici organizacije Sand im Getriebe (u prevodu – pesak u brzinama), pozvali su zainteresovanu javnost i svoje članstvo da blokiraju sve ulaze na minhenski auto-salon kao vid protesta.

Oni ističu da automobilska industrija želi da održi u životu biznis model koji je bez budućnosti, kao i da “destruktivno ludilo automobila” mora biti zaustavljeno.

Inače, ova organizacija pokušala je da isto uradi pre nekoliko godina na Salonu automobila u Frankfurtu. Pozivaju da se radi na poboljšanju javnog transporta, kao i da se on učini potpuno besplatnim.

Organizatori manifestacije u Minhenu su kazali da su obavestili tamošnju policiju, te da imaju uverenje snaga reda i zakona da će sprečiti bilo kakve ilegalne aktivnosti i pokušaje blokade.

AutoRepublika 

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments