1. Home
  2. Vesti
  3. Great Wall planira da uskoro isporučuje četiri puta više vozila od Škode danas
Great Wall planira da uskoro isporučuje četiri puta više vozila od Škode danas
1

Great Wall planira da uskoro isporučuje četiri puta više vozila od Škode danas

242
1
Podelite sa prijateljima:

Predsednik kompanije Great Wall Motor Co Ltd, gospodin Vei Jianjun je na juče održanoj konferenciji za štampu izjavio da društvo, koje je uzgred budi rečeno i najveći kineski proizvođač pikap kamioneta, planira da dostigne godišnji obim prodaje od četiri miliona vozila do 2025. godine. s obzirom na činjenicu da je zapažen rast tražnje na tržištu iniciran željom za razonodom.

Vei je najavio da rukovodstvo kompanije Great Wall očekuje da prihodi dostignu cifru od 92,86 milijardi američkih dolara (600 milijardi kineskih juana), tokom konferencije koja je upriličena u sedištu firme. Great Wall, koji je tokom 2020. godine prodao 1,1 miliona vozila (oko 10% više od pomenute Škode i isto toliko manje od Mazde), teži tome da u prodajnim rezultatima učešće od 80% do 2025. godine, uzmu takozvana nova energetska vozila (New Energy Vehicles – NEV), a što je kategorija koja uključuje četvorotočkaše iz sledećih segmenata: baterijski, plug-in hibridni i vodonični.

Međucilj je postavljen na koti od 2,8 miliona isporučenih vozila u 2023. godine, uz razvoj i prezentaciju ponude od 60 modela, tvrdi  Meng Ksijangijun kao viši rukovodilac kompanije Great Wall.

Kina, kao najveće svetsko automobilsko tržište, je predstavila niz podsticajnih mera kako bi se stanovništvu i privredi umilili električni automobil, uz set akcija posebno usmerenih ka promociji vodoničnih vozila, a koji je uveden prošle godine. Ideja je da se pogura prihvatanje vodonika kao energenta u transportu, tako što bi lokalne samouprave i kompanije investirale u razvoj lanaca nabavke i prihvatljive poslovne modele u privredi.

Kompanija Great Wall, sa sedištem u gradu Baodingu trenutno gradi fabriku za proizvodnju električnih četvorotočkaša, u zajedničkom poduhvatu s nemačkim BMW-om. Javno deklarisani cilj Great Walla u ekološkoj sferi, tiče se dostizanja ugljenične neutralnosti do 2045. godine, što je znatno ambicioznija meta od one koja je usvojena od strane vrha vlasti Narodne Republike Kine, a na kojoj piše 2060.

Great Wall, koji svojim najvećim rivalima smatra firme Geely i BYD, takođe planira da proizvodi vozila u Rusiji i Tajlandu, a pod svojom kapom drži više brendova: Great Wall Motors (GWM), Haval, Ora, Wey i Tank. Ako nazive ovih marki ukucate u polje za pretragu na našem sajtu, iznenadićete se kada vidite kakve sve modele razvija i nudi ova kineska firma.

AutoRepublika

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Uh, kada za ovaj plan čuju u Konjevićima, mislim da će doći do „preuzimanja“ Kompanije Great Wall … 😊😊😊