1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Opel Ascona sa manje od 8 hiljada kilometara „dala oglas“
Opel Ascona sa manje od 8 hiljada kilometara „dala oglas“

Opel Ascona sa manje od 8 hiljada kilometara „dala oglas“

9.99K
8
Podelite sa prijateljima:

Pošto je Opel jedna od omiljenih marki na Balkanu generalno, a i kod nas nekolicine iz redakcije, lutajući internetom smo naišli na jedan zanimljiv oglas za prodaju Opela Ascone C. Krajem prošle godine smo takođe pisali o jednoj zanimljivoj Opelovoj Asconi koja je bila na prodaju.

Da se malo podsetimo priče o istoriji Ascone C…

Proizvodila se od 1981. do 1988. kada je zamenjena Vectrom A. Period proizvodnje je podeljen na tri etape. Model C1 (predstavljeni primerak) je iz doba od premijernog prikazivanja do 1984. kada je izvršena prva restilizacija. Od tada, pa sve do 1986. je bio aktuelan model C2.

Te godine je izvršena druga restilizacija i uveden je model C3. Ponuda motora je bila baš raznovrsna za to vreme. Atmosferski benzinski motori s četiri cilindra i radne zapremine od 1,3, 1,6, 1,8 i 2,0 litra, ugrađivani su u Ascone koje su stizale s raznim nivoima izlazne snage. Boje dizela je branila jedna jedinica s nalepnicom 1,6 D.

Konkretni primerak se nalazi u Austriji, u saveznoj pokrajini Tirol, u malom mestu nazvanom  Vestendorf, koje je veoma poznato kao turistički centar, uprkos veličini.

Što se tiče ove Ascone, možemo reći da je u pitanju limuzinsko izvođenje s četvoro vrata i sa oznakom 13S iz 1984. godine. Kako mu i indeks kaže, berlina poseduje četvorocilindrični motor sa 1300 „kubika“ i 69 konjskih snaga. Reč je o klasičnom karburatorskom motoru sa ručnim sauhom.

Sa slika se vidi da je automobil jako očuvan, što nas i ne čudi jer na satu ima prikazanih samo 7.720 pretrčanih kilometara.

Vizuelno se ne ističe nekom opremom, felne su standardne čelične, nedostaje desni retrovozor, ali zato ima naknadno ugrađene prednje maglenke.

Mala snaga ne treba da bude razlog za odbacivanje ideje o kupovini ovakvog klasika jer su Opelovi motori tog vremena bili među najboljima u klasi, ako ne i najbolji. Svakako, mala masa i mali koeficijent otpora vazduha omogućavaju zanimljivu vožnju.

Opis oglasa je baš lakonski napisan – piše samo da je garažiran, da ima servisnu knjižicu i da je u dobrom stanju.

„Najlepše“ smo ostavili za kraj. Cena nije baš nešto što će vas oduševiti, jer vlasnik traži, parafraziraćemo Tomasovića, 9.500 najmanjih evropskih novčanica.

Da li je ovo prevelika cena, procenite sami. Oglas možete propratiti na ovom linku.

AutoRepublika

(9992)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Cijena nije prevelika, naprotiv.Ovako očuvana Askona sa minimalnom kilometražom i nema realnu cijenu.

s mile

samo će vremenom vredeti više

Laki

Cijena bi bila ok čak i veća da je jači motor i paket opreme u pitanju!

Skela

Ova askona ima jos jedno 700k 🙂 bolje izgledala moja mazda sa 400 i kusur hiljada 🙂

YugoFlorida

Вреди сваког евра. Шраф ове асконе имс више душе него 10 модерних аутомобила.

Bato

Imao nekad Opel Askonu 1,6 s po saobracajnoj je bila 88god ,po njoj 85 god,petovratna strasno auto.sad bi kupio ovu Askonu I otisao pravac u Bec.

Kitittelj

350evra i cao…

moron

Uh, pa, ovu istu navlaku volana sam kao klinac kupio u nekom free shop-u na Zagrebračkom bus kolodvoru, u pradavno vreme, što neki kažu, „dok je Bog još po Zemlji hodao“ …