1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Dok nad Kragujevcem pada tama Stellantis planira gradnju gigafabrike u Italiji
Dok nad Kragujevcem pada tama Stellantis planira gradnju gigafabrike u Italiji
0

Dok nad Kragujevcem pada tama Stellantis planira gradnju gigafabrike u Italiji

507
0
Podelite sa prijateljima:

Predugo je Fiat Chrysler kaskao za rivalima s električnim pogonskim sklopovima, dok je PSA grupa već uveliko planirala izgradnju sopstvenih postrojenja za proizvodnju baterijskih ćelija. Sada kada su dva industrijska diva objedinila interese unutar konglomerata nazvanog Stellantis, pristupilo se razmatranju opcija u vezi gradnje fabrike za proizvodnju baterijskih pakovanja, i to na teritoriji Italije.

Upravo prenetu informaciju je medijima dostavio insajder. U toku su razgovori između uprave Stellantisa i predstavnika italijanske vlade, koji se odigravaju u prestonici, odnosno u Rimu. Na stolu su ideje o uspostavljanju bazičnih uslova za proizvodnju baterija na Apeninskom poluostrvu, preneo je Reuters. Iako nijedna konkretna odluka još uvek nije doneta, analizira se potreba Stellantisa za baterijama.

(507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments