1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao je restilizovani Volkswagen Polo! (GALERIJA)
Debitovao je restilizovani Volkswagen Polo! (GALERIJA)
5

Debitovao je restilizovani Volkswagen Polo! (GALERIJA)

568
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je prikazao osveženo izdanje hečbeka iz B segmenta. 

Karijera modela Polo traje duže od 45 godine i za to vreme Volkswagen je prodao više od 45 miliona primeraka. Ipak, prodaja u poslednje vreme nije na zadovoljavajućem nivou. Znatno mlađi i talentovaniji konkurenti iz pre svega Francuske, uspeli su da preuzmu dominat na tržištu.

Polo na evropskom planu gubi bitku od Peugeota 208 i Renaultovog Clija, dok ga na domaćem tržištu „bije“ Opel Corsa. Želja Volkswagena je da sa ažuriranjem popravi prodajne rezultate svog gradskog pulena, što će u stvarnosti biti mnogo težak poduhvat.

Dakle, osveženi Polo je preuzeo neke od stilskih odlika koje smo već videli kod ostatka Volkswagenove game. Iako se verovalo da će dobiti istu svetlosnu grupu kao Golf 8, do toga, na sreću, nije došlo.

Ipak, prednja i zadnja svetlosna grupa su izmenjene, a na tim delovima vozila postavljeni su i novi odbojnici. Napred vidimo i LED traku koja spaja farove, što je karakteristično za novije automobile proizvođača iz Volfzburga, a ceo trend počeo je svojevremeno VW Passat.

Više izmena odigralo se u kabini. Ispred vozača se sada nalazi digitalna instrumentalna tabla, kao i novi, drugačiji volan. Instrumentalni panel ima dijagonalu od 8 inča, dok ekran postavljen povrh centralne konzole standardno dolazi sa 6,5 inča. Uz doplatu dijagonala kod oba displeja raste, pa instrumentalna tabla može doći sa 10,25 cola, a displej za upravljanje informativno-zabavnim sistemom sa 9,2 inča. Na svu sreću Polo se nije u potpunosti odrekao fizičkih prekidača i tastera, ali je po uzoru na Golf preuzeo isti sistem za kontrolisanje klima uređaja.

Volkswagen je prilikom restilizacije obratio pažnju i na implementaciju novijih aktivnih sistema za bezbednost u saobraćaju. Tako je Polo opciono moguće naručiti sa sistemom Travel Assist. U suštini reč je o paketu koji kombinuje nekolicinu sistema kao što su adaptivni tempomat i održavanje vozila u traci.

Što se tiče motorizacije, najveća novina je da 1,6 TDI definitivno izostaje iz ponude. Polo će se u budućnosti oslanjati isključivo na trocilindarske benzinske motore, dakle ništa ni od 1,5 TSI, a ni od elektrifikacije i primene sistema blagih hibrida. Dakle, uvodna pogonska jedinica je 1,0-litarski atmosferski benzinac sa 80 ks, potom slede turbo varijante tog agregata sa 95 i 110 ks.

Izdanje sa 95 „grla“ dolazi u paru sa petostepenim manuelnim menjačem ili sa DSG transmisijom, dok je snažnija verzija od 110 „konja“ u sprezi samo sa DSG-om. Volkswagen je potvrdio da će za neka tržišta biti dostupan i motor koji koristi CNG odnosno metan. Radi se o 1,0 TGI koji je isporučuje 90 ks i u paru je sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Nemačka marka potvrdila je da će izbor trimova izgledati ovako: Life, Style i R-Line. Osim toga, Volkswagen navodi i da će Polo GTI ostati u ponudi, mada je pitanje kada će se odigrati njegova premijera jer nije prikazan skupa sa standardnim izdanjem. Prodaja osveženog modela Polo počeće u Evropi u drugoj polovini tekuće godine, najverovatnije u trećem kvartalu.

AutoRepublika 

(568)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

sta je ovo sad, jos jedan clanak o „poloa“? ili sam nesto pobrkao

Yankee

Juce su bile samo spijunske slike koje su procurile na internet. Danas je zvanicno predstavljanje.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Yankee
Don

Hvala

moron

U ovoj top varijanti zaista izgleda fantastično.

Balkanboj

Masu je lepši od Golfa 8.
Ružni su fake izduvi.