1. Home
  2. Vesti
  3. Najavljen Ferrarijev najmoćniji V12 superautomobil
Najavljen Ferrarijev najmoćniji V12 superautomobil
3

Najavljen Ferrarijev najmoćniji V12 superautomobil

356
3
Podelite sa prijateljima:

Ferrari je s javnošću podelio prve informacije o nadolezećoj prvoj premijeri. Jedan novitet stiže iz Maranela za oko dve nedelje, odnosno da budemo precizni, na dan 5. maja. U pitanju je specijalna verzija superautomobila nazvanog Ferrari 812 Superfast, a koji motor nosi u prednjem delu, to jest ispod haube.

Obim modifikacija osnovnog modela je poprilično ozbiljan, pa Italijani time opravdavaju i to što će novitetu nadenuti zaseban naziv. Sada možemo da uživamo u prvim fotografijama istog, a pored toga ćemo izneti i već sada poznate pojedinosti.

Na primer, možemo da kažemo da je atmosferski V12 motor radne zapremine od 6,5 litara dodatno pojačan sa standardnih 800 na celih 830 konjskih snaga, na koje vozač može da računa pri 9.500 rpm kolenastog vratila.

Motor je blago preuređen kako bi se dobilo više snage pa se navodi da je prilagođen izduvni sistem i brojne druge komponente. Potpuno upravljiva šasija je unapređena, dok je najavljen i izvestan sistem kojim se nezavisno upravlja rotacijom svakog točka! Elektronska kontrola proklizavanja (Side Slip Control – SSC) je unapređena do verzije 7.0, dok se osnovni kupe Superfast oslanja na petu generaciju sistema kontrole proklizavanja.

Inženjeri su se baš momački potrudili oko parametara aerodinamike. Automobil nije modifikovan samo jedinstvenim dodacima na karoseriji, već su izmenjeni i mnogi spoljni paneli na karoseriji. Umetak od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (CFPR) je postavljen na haubi i to u poprečnom maniru, dok su umesto zadnjeg prozora sada postavljene nekakve aluminijumske rešetke, na koji su pričvršćene posebne podloge za optimizaciju protoka vazduha.

CFPR je obilato koriščen i kao materijal za završnu obradu kabinskog prostora s krajnjim ciljem uštede u masi vozila. Bilo kako bilo, po ružnom običaju automobilske industrije, podatke dobijamo na kašičicu, i ostatak informacija, verovatno opet parcijalni, ćemo čuti u nekom trenutku bližem premijeri noviteta.

Ako volite egzotične automobile, a posebno Ferrari, predlažemo da bacite oko na članak koji je nastao nakon naše posete salonu Ferrarija u rumunskom glavnom gradu Bukureštu.

AutoRepublika

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Atmosferac?
Lepo je čuti da i to ima a da nije MPI 60 ili SCe 65.

Cuore sportivo

Pretrgli se, 30 konja nista, nula… A i ne izgleda lijepo.
Mansorijev je pravi.
Žestoko sam razočaran!!!

Izmenjeno 2 godine pre od strane Cuore sportivo
s mile

Zato će mu cena samo rasti i rasti, poslednji dinosaurus… biće redak ko….
I kako neko može da uporedi Ferrari i Lamborghini….