1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Pikap Toyota Tacoma dobila njušku Serije 3 iz generacije E30
Pikap Toyota Tacoma dobila njušku Serije 3 iz generacije E30

Pikap Toyota Tacoma dobila njušku Serije 3 iz generacije E30

178
0
Podelite sa prijateljima:

Učenici tehničke škole Shelby County Career Tech Center sa sedištem u američkoj saveznoj državi Alabami su stilizovali jednistveni automobil na temelju prve generacije japanskog pikap kamioneta Toyota Tacoma, tako što su prednji kraj oblikovali u stilu legendarnog bavarskog sedana, BMW-a Serije 3 iz pokolenja označenog sa E30.

Jedinstveni primerak hibridnog pikap kamioneta srednje veličine Toyote Tacome će biti predstavljen na Salonu automobila u Alabami koji će biti održan između 15. i 18. aprila ove godine u Centru za konvencije Džeferson u Birmingemu. Posebnosti ove Tacome, inače proizvedene 2001. godine, a koja na našim prostorima nosi oznaku Hilux, je kritično doprineo BMW 325i iz 1987. godine.

Svakako je fascinantno i to što su učenici zaslužni za ovu specijalnu kreaciju. Oba donorska vozila su učestvovala u saobraćajnim udesima, pa je plastična hirurgija svakako bila neminovnost. Od dva demolirana primerka, nastao je jedan, i to čini se veoma uspeli.

Kao što možemo videti na naslovnoj fotografiji, dečica su zamenila unutrašnjih par prednjih, na ovoj verziji BMW-a inače dvostrukih svetlosnih svetlosnih grupa, nalepnicama s lobanjom, dok je logo u obliku imaginarnog lika iz sveta stripova o Marvelu. Dodatno, kapice glavčine na točkovima su ukrašene logotipima bavarske marke.

U gami nemačkog proizvođača do sada nismo imali prilike da vidimo niti jedan pikap, a pre par godina je ozbiljnu ofanzivu na ovu temu pokrenuo rukovodilac australijskog ogranka BMW-a. Međutim, čelnici kompanije iz Minhena su odbacili takvu mogućnost, razložno navodeći da nije moguće obezbediti vrhunsku prohodnost po „ne dao ti Bog“ terenima uz istovremenu fantastičnu voznu dinamiku, što je decenijama zaštitni znak luksuzne marke.

Kako bilo, svi primerci pikap kamioneta s oznakama bavarskog brenda su ručne izrade, pa smo tako svedočili da je nedavno jedan BMW 530d iz 1999. godine, transformisan u pikap i prodat u ruskom gradu Kursk. U pitanju je primerak sa 184 konjske snage, automatskim menjačem i pogonom na zadnjoj osovini.

AutoRepublika

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments