1. Home
  2. Vesti
  3. Ford: Na američkim putevima se nalazi 16,1 miliona primeraka iz F Serije
Ford: Na američkim putevima se nalazi 16,1 miliona primeraka iz F Serije
0

Ford: Na američkim putevima se nalazi 16,1 miliona primeraka iz F Serije

209
0
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da je Ford F Serije jedna od najvećih ikona automobilske industrije. Od kada je debitovao davne 1948. godine, Ford je isporučio preko 40 miliona primeraka, a brojka je još impresivnija kada se zna da je njegova prodaja rezervisana isključivo za Severnu Ameriku i nekoliko država s Bliskog Istoka. Tradicionalni američki bestseler još od 1981. godine tako čuva svetsku vicešampionsku poziciju, odmah iza Toyote Corolle.

Ford je nedavno kontaktirao čuvenu firmu SEMA koja se bavi organizacijom proizvodnje delova za tjuning. Istoimeni sajam se održava svake godine u Las Vegasu i jedna je od najvećih manifestasija ovog tipa „preko bare“.

Organizacija SEMA je želela da vidi koliko vlasnika F Serije tjunira svoje pikap kamionete, i tako je došla do saznanja da ih, samo na američkim putevima (gde se ne računaju Kanada i Meksiko) trenutno ima čak 16,1 milion.

Možda spomenuta brojka nije impresivna kao ona kojom se može pohvaliti Porsche, koji tvrdi da je oko 70% svih prodatih sportista s oznakama 911 još uvek na putevima, ali istovremeno je F Serija je vozilo sa sasvim različitom svrhom. Ne samo što se masovno koristi u radničkim poslovima, kao što su obaveze u poljeprivredi i građevini, već su njegovi vlasnici, u dosta slučajeva prevoznici. Oni svakodnevno prelaze velike distance širom Amerike i potrebno im je izuzetno pouzdano vozilo, a Fordovi pikap kamioneti se već dugo godina izdvajaju kao lideri u klasi.

SEMA je došao do još nekih zanimljivijih informacija, kao što je podatak da su oko 30% njih izvršili neke vidove modifikacije. Na taj način, ova kategorija vozila je prestigla sportske automobile, kao one iz kategorije gde vlasnici troše velike sume novca na dodatnu opremu.

SEMA smatra da će Ford isporučiti još 6,7 miliona jedinica u narednih sedam godina i da su samostalne tjunerske kuće spremne da kupcima ponude više mehaničkih i dizajnerskih modifikacija nego ikada ranije.

Nova četrnaesta generacija je počela da pristiže u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci, a tjuneri se trenutno suočavaju sa nečim s čime se ranije nisu sreli. A to je ocrtano u dilemi „kako ponuditi specijalnu opremu za potpuno novi električni F-150 koji ćemo videti za nekoliko godina.“

AutoRepublika

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments