1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche saopštio prodajne rezultate za prethodnu godinu
Porsche saopštio prodajne rezultate za prethodnu godinu
0

Porsche saopštio prodajne rezultate za prethodnu godinu

153
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je ubeležila pad prodaje od svega 3% uprkos ogromnoj krizi zbog pandemije korona virusa na globalnom nivou. 

Porsche je tokom 2020. godine isporučio 272.162 vozila, dakle nešto malo manje naspram rekordne 2019. godine. Veći problem od prodaje vozila za proizvođača iz Štutgarta bilo je zatvaranje fabrika na šest nedelja. Rukovodstvo ovog brenda veruje da toga nije bilo možda su mogli i da budu na istom nivou kao i 2019. godine, bar kada je reč o broju dostavljenih automobila.

Nekolicina modela kao što su Cayenne, 911 i 718, imali su stabilnu prodaju, dok je Macan doživeo pad registracija. Tako je potonji SUV u 2019. godini došao do gotovo 100.000 potrošača, dok je prošle godine uspeo da indeksira samo 78.124 isporuka.

Električni novitet  Taycan je u svojoj prvoj punoj godini prodaje uspeo da stigne do 20.015 kupaca. U Porscheu su uvereni da će tokom 2021. Taycan napraviti još bolji komercijalni rezultat.

Nemačka kompanija je tokom 2020. godine prihodovala 28,7 milijardi evra od prodaje automobila, što je za 200 miliona evra više nego 2019. godine. Porsche je ostvario operativni profit od 4,2 milijarde evra. Kako bi se zahvalili radnicima za njihov doprinos kompaniji tokom pandemije korona virusa, uprava je rešila da sve zaposlene počasti sa bonusom koji će iznositi do 7.850 evra.

Porsche nastavlja sa ulaganjem u elektrifikaciju. U narednim godinama investiraće 15 milijardi evra u proces transformacije ka električnoj mobilnosti. Do 2025. godine polovina prodatih automobila ove marke biće elektrifikovana, dok će se taj udeo popeti na 80% do 2030. godine.

AutoRepublika 

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments