1. Home
  2. Zelene strane
  3. BMW planira da proizvodi najzelenije automobile na svetu
BMW planira da proizvodi najzelenije automobile na svetu
0

BMW planira da proizvodi najzelenije automobile na svetu

306
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom vikenda smo objavili iscrpan izveštaj o tome kako BMW AG planira da marku Mini za par godina prevede u čisto električne vode. O tome je govorio izvršni direktor bavarske kompanije Oliver Cipse, a sada do nas stižu vesti koje je preneo nemački list Bild am Sonntag, a prema kojima će sva nova vozila koja siđu s proizvodnih traka s logotipom BMW-a biti izrađena od materijala podesnih za reciklažu, počev već od 2025. godine.

Vodeći izvršni rukovodilac BMW-a Cipse će najaviti predstojeću transformaciju na, za sutra najavljenoj konferenciji za štampu na kojoj će biti reči o finansijskim izveštajima, to jest o dostignućima koja su obeležila prethodnu godinu. Nemački liste se pozvao na ljude bliske dešavanjima unutar bavarskog premijum proizvođača. Reagovao je i Bloomberg, ali portparol BMW-a nešto nije bio komunikativan po ovom pitanju.

Najavljenom strategijom je u budućoj proizvodnji automobila, predviđena upotreba najvećeg mogućeg broja sirovina koje su podesne za kasniju reciklažu. Na taj način će, prema nadanjima Olivera Cipsea biti ostvaren zacrtan cilj pozicioniranja BMW-a kao proizvođača koji sklapa „najzelenije“ automobile u globalnim razmerama, preneo je još Bild am Sonntag.

Bloomberg je, u sklopu najave skore pune elektrifikacije Minija, pre par dana izvestio i o opštem planu ubrzavanja tranzicije kompanije ka elektromobilnosti, što prema percepciji nadležnih iz BMW-a podrazumeva fokus ka vozilima iz BEV segmenta.

AutoRepublika

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments