1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Mustang stiže 2028. godine i biće na struju
Novi Ford Mustang stiže 2028. godine i biće na struju
0

Novi Ford Mustang stiže 2028. godine i biće na struju

294
0
Podelite sa prijateljima:

Stara izreka kaže da svemu što je lepo, nekad mora da dođe kraj, a svet se polako oprašta od automobila pogonjenih motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva. Svidelo se to nama ili ne, i bez obzira da li možemo da prihvatimo takvu činjenicu, pitanje dana je kada će svi četvorotočkaši biti iz segmenta onih „na struju“. Takvom trendu nisu imuni ni automobili visokih performansi, od kojih smo navikli da pale gume, i da grme zahvaljujući svojim motorima u konfiguraciji s osam cilindara.

Uzmimo za primer Ford Mustang. Američki proizvođač vozila je već šokirao javnost kada je debitovao model Mustang Mach E u električnom izdanju, a kako stvari stoje, istim putem će krenuti i tradicionalni kupe i kabriolet koje smo navikli da vidimo na putevima u poslednjih 57 godina. Ovu vest je preneo sajt Autoline Daily pozivajući se na nepoznate izvore i tako šokirao javnost na nekoliko načina.


Kao prvo, sedma generacija neće debitovati sve do 2028. godine. Trenutni Mustang je predstavljen 2015. godine, uz detaljno osveženje četiri godine kasnije, pa se nagoveštavalo da bi naslednik mogao da debituje za nekoliko godina.

Ford je navodno odložio premijeru pošto se Mustang više ne prodaje u visokim brojkama kao nekada, i u današnja vremena najviše služi radi imidža. Dok verujemo da ljubitelji ovog mišićavog automobila neće imati problem da sačekaju nekoliko dodatnih godina, detalj koji će sigurno šokirati sve je izjava iz redakcije Autoline Daily da će Mustang u budućnosti biti dostupan samo kao elektromobil. Svi smo znali da će taj dan jednom doći, ali sigurno se nismo nadali da bi se moglo desiti već tokom ove decenije.

Naravno, 2028. godina je poprilično udaljena od nas, pa nismo sigurni ni da sam Ford još uvek zna u kom pravcu želi da ide. Istina, Mach E je dobio dosta pohvala medija i proizvođač je primio veliki broj narudžbi, ali još uvek ostaje da vidimo kako će se pokazati u „pravom svetu“ i u kom pravcu će tehnologija električnih motora i baterija napredovati narednih godina.

Ako ništa drugo, ideja da se odgodi premijera nove generacije do 2028. godine, možda i nije toliko loša, pošto nam ostavlja nekoliko dodatnih godina da uživamo u V8 motorima.

AutoRepublika

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments