1. Home
  2. Vesti
  3. Šef PSA grupe: Nastavićemo da nudimo dizel sve dok bude bilo potražnje
Šef PSA grupe: Nastavićemo da nudimo dizel sve dok bude bilo potražnje
1

Šef PSA grupe: Nastavićemo da nudimo dizel sve dok bude bilo potražnje

249
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek francuske grupacije, Karlos Tavarez, uveren je da u bliskoj budućnosti ima prostora za dizel agregate u automobilskoj industriji. 

Tavarez je u razgovoru sa novinarima naglasio da je dizel deo ponude PSA grupe, i da neće nestati iz game sve dok bude bile potražnje za takvim automobilima. „Nastavljamo da prodajemo dizel vozila jer to potrošači traže od nas. Naša prodajni miks je stabilan i dizel ima udeo od 30%. Pre nekoliko godina imao je učešće veće od 50%“, rekao je Tavarez.

Sposobni menadžer ipak ističe da će elektrifikacija uzeti danak dizel motorima kad-tad. „Sigurno je da ćemo doći u situaciju da u pogonima gde proizvodimo dizel agregate počnemo da vršimo montažu delova za pogonski sklop kod električnih modela. To će biti ogroman pritisak -, stvaraće dodatne troškove, a i okupiraće preveliki broj inženjera. Jasno je da će tada biti neophodno relocirati te resurse“, navodi izvršni direktor PSA grupacije. On je dodao i da će dizel ostati u ponudi sve dok to budu tražili potrošači, i dok to bude bilo moguće zbog emisionih pravila.

Izvršni direktor francuske kompanije navodi i da nemaju problem sa smanjivanjem emisije štetnih gasova i elektrifikacijom. „Mi smo lideri u Evropi po brzini umanjivanja svoje flotne emisije. To znači da smo donosili prave odluke u pravo vreme, i da smo tehnologiju implementirali tamo gde je to neophodno“, kazao je Tavarez. Šef PSA grupe dodao je i da su svi aktuelni EV i hibridni modeli u suštini predviđeni 2014. godine.

Ipak, pragmatični direktor ističe da ga brinu najave u vezi sa novim pravilima koja stupaju na snagu 2030. godine. „Suštinski kažu prestanite da proizvodite SUS motore, pređite na baterijska vozila. To će predstavljati ogroman pritisak na automobilsku industriju“, navodi Karlos Tavarez.

„Kompanije koje ne budu mogle da isprate ovaj trend u elektrifikaciji biće primorane ili da nestanu ili da se spoje sa drugim preduzećima“, dodao je prvi čovek PSA grupe. On je izjavio i da treba imati u vidu da u automobilskoj industriji u Evropi radi 14 miliona ljudi, i da je to čitav jedan ekosistem o kom treba voditi računa.

AutoRepublika 

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

pa da