1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Clio u ataku na japansko tržište
Novi Renault Clio u ataku na japansko tržište
4

Novi Renault Clio u ataku na japansko tržište

354
4
Podelite sa prijateljima:

Peta generacija Clija sprema se da pokori Japan, ali će za taj izazov morati da promeni naziv. 

Tako će se Clio u Japanu prodavati pod drugačijim nazivom, te će ga tamošnji potrošači upoznati kao Renault Luteciju. Mada pojedini strani mediji senzacionalistički pišu o ovoj temi, očito je da im nedostaje dovoljno automobilskog znanja, jer je Clio još od prve generacije dostupan u Japanu, i tada je takođe nosio drukčiji naziv, upravo ovaj – Lutecia.

Lutecia se neće bitno razlikovati od evropskog Clija. Osim što se upravljač nalazi sa desne strane, i što umesto natpisa Clio stoji Lutecia, praktično da nema nekih bitnih vizuelnih razlika.

Japanci će imati priliku da biraju između tri trima, čiji su nam nazivi takođe poznati: Zen, Intens i Intens Tech Pack. Ipak, ponuda motora za Luteciju na Dalekom istoku biće ograničena na svega jedan agregat. Tako će potrošači u Japanu moći da voze Clio odnosno Luteciju, opremljenu samo 1,3-litarskim turbo benzincem.

Ova pogonska jedinica isporučuje 130 ks i 240 Nm, i uparena je sa sedmostepenim EDC menjačem. Naravno, snaga se prenosi na prednje točkove.

Ostaje da se vidi kakav će uspeh ostvariti peta generacija Clija u Japanu. Francuski mališan je ubedljiv u Evropi, gde je bestseler u svom segmentu.

AutoRepublika 

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

U toj kategoriji mi se čini da je prevelik za njihovo poimanje veličine gradskog automobila. Evropljanima sve više takvi automobili dođu kao zamena za Megane/Astru/Golf/Pug306 jer su dostigli dimenzije klasa iznad svoje.

J4ZZ3R

Nije.prevelik, imaš Jazz i Yaris u toj klasi, ali svakako nije kei car

Balkanboj

Tačno, nije Kei. Mrka kapa. Čak nema ni oštre crte prednje maske, ne ističe se ni po čemu.

Renault Terminator

Nema izbora motora,mislim da nece dobro proci tamo.