Krosover BMW X7 je predstavljen u oktobru 2018. godine, godinu dana nakon prvog prikaza konceptnog automobila, za koje namene je iskorišćen Salon automobila u Frankfurtu. Veliki SUV je u prodaju ušao u martu 2019. godine, a veoma brzo posle početka procesa, prvi primerak je stigao i na naše tržište.

Omiljena marka automobila ispred obeležja najdražeg sportskog kluba 🙂

Znajući sve pobrojano, lako je zaključiti da se X7 proizvodi kraće od dve godine, pa je pomalo i neobično što su Bavarci ovako rano krenuli s testiranjima prototipa. Možda zato što će promene na njuški biti značajne? Tako deluje s fotografija kamuflirane testne mule, a tako smatraju i u redakciji ruskih Točkova.

Prema njihovom ubeđenju, prednje svetlosne grupacije postaju dvodelne, uz napomenu da će glavni izvori svetlosti biti locirani u zoni bližoj tlu, dok će se u gornjoj sekciji smestiti tanke trake, moguće i za dnevna svetla ili pokazivače pravca. Ono što budemo videli na BMW-u X7, „ukrasiće“ i nos dolazećeg X8. Navodnici su blaga rezerva u odnosu na stepen odbojnosti koji ovakva njuška rađa.

Naredna vidljiva promena se ogleda u niže smeštenom usisniku vazduha koji postaje širi i generalno većih dimenzija. Maska hladnjaka je zadržala isti oblik i veličinu, što će izgleda biti slučaj i sa poklopcem motora i blatobranima napred.

Testna mula koja je upala u objektiv aparata u vlasništvu paparaco novinara ne otkriva nikakve razlike u bokovima i „krmenom“ delu vozila, pa se da pretpostaviti da to sve ostaje isto, izuzev možda aplikacije još novije tehnologije rasvete. Ipak, redakcijski dizajneri Kolesa su se malo zaigrali i izneli svoj predlog Bavarcima, sugerišući im da unificiraju stil na ovom delu krosovera s perjanicom limuzinske game, to jest Serijom 7. Novinari su preoblikovali i zadnji branik, u želji da naslute šta bismo mogli da zaista i vidimo u realnosti.

Još uvek nisu dostupni nikakvi dodatni podaci o eventualnim tehničkim izmenama, ali je razumno očekivati bogatiju paletu hibridnih izvođenja, možda čak i baterijsku verziju. Sada najveći bavarski krosover pogoni gama rednih šestocilindraša, kako benzinskih – tako i dizel. Tu je i perjanica mini palete koju pogoni V8 turbobenzinski motor zapremine 4,4 litre.

Najavljena je premijera noviteta za sledeću godinu.