1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Mask maznuo bivšeg direktora Daimlera da vodi fabriku kraj Berlina
Mask maznuo bivšeg direktora Daimlera da vodi fabriku kraj Berlina
0

Mask maznuo bivšeg direktora Daimlera da vodi fabriku kraj Berlina

202
0
Podelite sa prijateljima:

Odluka Ilona Maska da otupsti Ajvana Horeckog s mesta direktora nemačkog ogranka Tesle, izazvala je veliko interesovanje u sferi biznisa, ali i u političkim krugovima. Nakon što je odluka postala javna, misnistar privrede pokrajine Brandenburg Jerg Štajnbah je uveravao javnost da je saradnja s Horeckim uvek bila odlična i konstruktivna. Prema navodima koje je ranije danas u javnost izneo Business Insider, vlada Brandenburga je ostala bez pouzdanog saradnika, dok u Tesli ostaje na snazi praksa u kojoj Mask često nastupa naglo i prenaglašeno.  

Ispostavlja se da je bivšeg direktora Tesle, atraktivnog radnog mesta koštala upravo bliskost sa vlastima pokrajine Brandenburg. U nedavnoj prošlosti su sve učestalija postala mala i umereno velika kašnjenja u izgradnji fabrike, što se dešavalo ponajpre zbog rigidnih procedura i dozvola koje izdaju vlasti. Mask je na čelu fabrike želeo nekog ko bi bio u stanju da bude napast za organe vlasti, neko ko će vršiti kontinuirani pritisak, kako bi se izgradnja ubrzala, a ne ne nekog ko bi se sa njima „slizao“. U finalu, serija kašnjenja je uzrokovala drastičan potez u vidu otpuštanja Horeckog.

Tempo koji Mask zahteva  da prate kolege u Grinhajdu je ogroman. Gradnja fabrike kraj Berlina je započela i pre pribavljanja nužnih dozvola, a u skladu s procedurama kojima se reguliše prevremeni početak izgradnje. Dakle, sve se radi u iščekivanju papira i pod rizikom da vlasti nešto ne odobre, a što je već urađeno. Razlog za takvu dinamiku leži u Maskovoj nestrpljivosti, to jest u njegovom karakteru. Prvi automobil marke Tesla, koji bi trebalo da siđe s proizvodnih traka u Grinhajtu, učiniće to krajem 2021. godine, ako se stvari budu odvijale po zamislima prvog čoveka Tesle.

Kako bi ovaj cilj bio postignut, Ilon Mask je rešio da se osloni na sposobnosti bivšeg direktora iz Daimlera kog je američka kompanija dovukla iz Kine. U pitanju je Tristan Tremolijer koji je juče na svom nalogu na poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn objavio da će biti angažovan u Grinhajdu kao pridruženi rukovodilac.

Tremolijer je s ovom objavom izašao u javnost svega dva dana pred Maskovu posetu Berlinu, koja je započela ranije danas. On je naime stigao u glavni grad Nemačke, pritom izjavljujući da želi lično da porazgovara i proceni kandidate koji apliciraju za posao inženjera u kompaniji.

Međutim, kako saznaje Business Insider, nisu inženjeri razlog njegove posete, već želja da lično popriča sa bivšim menadžerom Daimlera, i olakša ponovno uspostavljanje poverenja s vlastima Brandenburga. Smena glavnog rukovodioca tako važnog gradilišta nije mogla proći neopaženo, pa je Mask sada shvatio da i u Nemačkoj stvari teku lagodnije kada su preduzetnici u korektnim odnosima s političkom elitom.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments