1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako će izgledati novi GMC Hummer u terenskom izdanju
Ovako će izgledati novi GMC Hummer u terenskom izdanju
1

Ovako će izgledati novi GMC Hummer u terenskom izdanju

354
1
Podelite sa prijateljima:

(Prek)jučerašnji dan je bio izuzetno bitan za američku automobilsku industriju. Posle desetogodišnje pauze je debitovao legendarni Hummer, doduše ovaj put ne kao zasebna marka, već kao model komercijalne divizije General Motorsa nazvane GMC, a o tome smo detaljno pisali. Predstavljeni model je stigao kao pikap kamionet, ali je od samog početka bilo poznato da će Hummer postojati i kao terenac. Dok čekamo na zvaničnu premijeru od strane GMC-a, sajt Top Electric SUV nam donosi generalnu ideju šta možemo da očekujemo.

Kao što se očekivalo, dve verzije su gotovo identične sa izuzetkom krova i još jednog bitnog detalja. Naime, kod pikapa rezervna guma se nalazi ispod prikolice, dok je na terencu postavljena na vratima prtljažnika. Najveća izmena će biti u enterijeru gde će biti dodat treći red sedišta, a na taj način Hummer će moći komotno da smesti osam odraslih osoba.


Sa mehaničke strane, ponuda će verovatno opet startovati samo s verzijom s tri električna motora (po jedan na svakom zadnjem točku i jedan napred), a ona će razvijati 1.000 konjskih snaga. To će biti dovoljno za ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za ispod tri sekunde, a s jednim punjenjem baterija, terenac će moći preći oko 540 kilometara.

Zapremina baterija je još uvek nepoznata, a GMC je juče najavio da će brzi punjači omogućiti punjenje za vožnju od 160 kilometara za svega deset minuta. Ponuda će kasnije biti proširena i sa slabije opremljenim modelima kao i onima sa manje snage i baterijama.

Terenac bi u izložbeno-prodajne salone trebalo da stigne oko godinu dana posle pikapa, što znači da ga možemo očekivati tokom 2022. godine. Cene pikapa će se kretati između 79.995 i 112.000 američkih dolara, zavisno od verzije, a terenac će definitivno da bude nekoliko hiljada američkih novčanih jedinica skuplji.

Više informacija ćemo definitivno saznati naredne godine, nakon čega ćemo ih i podeliti s vama.

AutoRepublika

Render: Top Electric SUV

(354)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Danas su priznali da nemaju ni prototip napravljen.

“Interestingly enough, we don’t have a vehicle yet. We’re building our first test vehicle as we speak; the vehicle you see in the video is our display vehicle.”