1. Home
  2. Video
  3. Električni skejtbord veličine laptopa stiže iz Japana (VIDEO)
Električni skejtbord veličine laptopa stiže iz Japana (VIDEO)
8

Električni skejtbord veličine laptopa stiže iz Japana (VIDEO)

273
8
Podelite sa prijateljima:

Problemi sa velikim saobraćajnim gužvama iznedrili su čitav niz električnih vozila koja spadaju u kategoriju mikromobilnosti. Takav je slučaj i sa malenim električnim skejtbordom koji posle Japana kreće u osvajanje međunarodnog tržišta. 

Cocoa Motors, kompanija koja proizvodi Walkcar, kako glasi naziv ovog električnog skejtborda, navodi da su mala masa i kompaktni gabariti njegove najveće prednosti. Walkcar je veličine manjeg laptopa, sa dijagonalom od 13 inča i masom od svega 2,9 kg. Proizvođač ističe nezavisno vešanje, što bi trebalo da omogući laganu vožnju u urbanim sredinama. Mala masa postignuta je upotrebom laganih materijala kao što su aluminijum i ugljenična vlakna za izradu glavnog rama ovog električnog skejtborda.

Ipak, Walkcar nije naročito brz. Maksimalna brzina u sport režimu jeste 16 km/h, economy režim dozvoljava maksimalnu brzinu od 10 km/h, a prosečna autonomija kretanja iznosi 7 km. Pa, kako se upravlja ovim „vozilom“? Walkcar je opremljen spravom sličnom žiroskopu, koja detektuje naginjanje tela napred-nazad i levo-desno i s skladu sa tim koriguje pravac odnosno smer kretanja vozila.

No, jedna osobina pored malog dometa mogla bi koštati ozbiljnijeg uspega u Evropi, ali pre svega u SAD. Naime, Walkcar mogu koristiti osobe čija masa ne prelazi 80 kg… Pored toga, i cena mu je daleko od niske, u Francuskoj iznosi nemalih 1.750 evra!

Pogledajte kako funkcioniše ovaj električni skejtbord:

AutoRepublika 

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da bi eventualno korišćenje ove naprave od strane osiguranika isključilo svaku odgovornost osiguravača po polisi „riziko osiguranja“ … Sa ovako malim točkovima ovo bi po srpskim ulicama i trotoarima bilo ravno tek započetoj radnji suicida …

Rade

Samo sam ovo čekao. 😃

moron

Ovome može samo da se obraduje tvoj (privatni) zubar, ortoped i/ili maksiofacijalni hirurg …

Rade

Kad je smajli na kraju komentara, obično je zez.

moron

izvini, ne primetih, loši mi snajperi

Branko

Električni romobil je po meni puno sigurniji i praktičniji. Probao sam i oduševio se. Trenutno imam već drugi po redu.

Don

Da nisi Crnogorac!? Stajis a idjes

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Branko

Ne baš, ali dobar štos! 👍 El. romobil je jako praktičan za grad, sve obaviš za čas čak i u pješačkoj zoni.