1. Home
  2. Zelene strane
  3. Premijer Bavarske najavljuje kraj SUS motora za samo 15 godina
Premijer Bavarske najavljuje kraj SUS motora za samo 15 godina
3

Premijer Bavarske najavljuje kraj SUS motora za samo 15 godina

546
3
Podelite sa prijateljima:

Bavarska je postojbina čuvenih marki BMW-a i Audija, pa je imajući to saznanje u vidu, pomalo iznenađujuće to što premijer te nemačke pokrajine, koji dolazi iz partije CSU, sada najavljuje. Naime, na partijskoj konferenciji, održanoj putem virtuelnih pomagala, Markus Zeder je pozvao na zabranu automobila s unutrašnjim sagorevanjem, sledeći model koji je promovisala američka savezna država Kalifornija. On je pomenuo 2035. godinu kao kritičnu, odnosno istu onu koju su takvom doživeli i kalifornijski političari.

„Snažno se zalažem za politiku određivanja datuma na koji se odričemo usluga motora s unutrašnjim sagorevanjem,“ kazao je Zeder. „Ono kako se ponela Kalifornija deluje kao veoma dobro odmeren vremenski okvir.“ To bi dakle bio kritični doprinos situaciji u kojoj bi se „došlo i do kraja eksploatacije fosilnih goriva“.

Više u retoričom tonu, Zeder je ostavio mogućnost i da se stvari preokrenu, ali je ipak ostao odlučan pri tome da bi motori koji sagorevaju naftne prerađevine uskoro morali biti uskraćeni za dozvolu za proizvodnju. Ipak, nije loše znati da motori s unutrašnjim sagorevanjem mogu kao pogonsko gorivo koristiti i nefosilna goriva, poput sintetičkog goriva, na primer.

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Koja budala glasa za ovakve kretene?

moron

Predzadnja rečenica je daleko normalnija. Potpuno životna.

da11

Moze odmah se prestti sa proizvodnjom samo uvedite vodik, nema nikakvog problema, elektricno auto ne dolazi u obzir.