1. Home
  2. Vesti
  3. Ram 1500 TRX u Mammoth izvođenju sa šest točkova
Ram 1500 TRX u Mammoth izvođenju sa šest točkova
0

Ram 1500 TRX u Mammoth izvođenju sa šest točkova

257
0
Podelite sa prijateljima:

O novom ekstremnom terencu Fiat-Chryslerove komercijalne divizije Ram, smo mnogo pisali prethodnih sedmica. Od zvanične premijere sredinom prošlog meseca, o čemu ste mogli da pročitate ovde, pa sve do podatka da je prva serija rasprodata za samo tri sata, popularni T-Rex (da, ime mu se izgovara baš tako) je u centru pažnje zahvaljujući podatku da se niko još nije usudio napraviti serijski pikap kamionet sa preko 700 konjskih snaga ispod haube. Verovali ili ne, postoji neko ko smatra da može šokirati javnost u još većoj meri, a reč je o samostalnoj tjunerskoj kući Hennessey Performance.


Naime, ovaj proizvođač je ranije nudio izdanje u 6×6 konfiguraciji kamioneta kao što su Ford F-150 Raptor, Chevrolet Silverado, pa i standardni Ram 1500. Znajući sve to, nije iznenađenje što se Hennessey sada pozabavio i TRX-om i obećava da će podići kompletan paket na značajno viši nivo pod imenom Mammoth.

Vozilo će zadržati sve one terenske mogućnosti koje krase standardan model, ali će pozadi biti dodat par dodatnih točkova, da bi tjunirani primerak briljirao u još većoj meri. Ali čak ni takva izmena nije ključna, pa iz nekog razloga, Hennessey smatra da fabrički agregat zapremine 6,2 litre sa 702 konjske snage, nije dovoljno moćan. Na njegovom mestu će se naći takozvani „Hellephant“ benzinac koji se prodaje kao zaseban atrikal unutar Fiat-Chryslerove performantne divizije Mopar.

Njegova zapremina iznosi 7,0 litara, a snaga čak 1.000 „grla“. Hennessey se ne zadovoljava ni sa tim pa će dodati kompresor čime bi krajni rezultat bio oličen u čak 1.200 konjskih snaga. Pored spomenutog agregata, Mammoth će dobiti i nove branike, LED osvetlenje i specijalne grafike.


Tjuning kuća kaže da će proizvesti samo tri primerka, a eksperti nagađaju da će cena iznositi najmanje pola miliona američkih dolara. Dok sve sigurno izgleda impresivno na papiru, ipak treba biti oprezan. Naime, Hennessey je u prošlosti često bio tužen od strane mušterija koje su tvrdile da su uplatile novac za specijalne modele koji im nikada nisu bili isporučeni …

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments