1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Porsche Taycan dobar ali sa sitnim problemima na testu „sjevernog jelena“
Porsche Taycan dobar ali sa sitnim problemima na testu „sjevernog jelena“
2

Porsche Taycan dobar ali sa sitnim problemima na testu „sjevernog jelena“

250
2
Podelite sa prijateljima:

Verovatno najvoljeniji električni automobil u krugu „petrolheada„, Porsche Taycan Turbo S je testiran od strane centra km77.

Na testu „sjevernog jelena“ prvi pokušaj, bez prethodnog poznavanja automobila od strane vozača, je bio na 76 km/h i završio se sa oborenim čunjevima. Obično se u tom slučaju se spusti brzina za uspješan prolazak, ali je Taycan bio uspješan na 78 km/h, a u ostalim pokušajima je bio neuspješan čak na 74 km/h.

Test vozač je naveo da se automobil na upravljaču ponaša više kao supersportski nego kao luksuzni četvorotočkaš, te da ga je veoma lako kontrolisati. Ono što je naveo kao problem koji je doveo do obaranja čunjeva je širina Taycana od 1,97 metara zbog koje je teško izbjeći relativno usko postavljene čunjeve u ovom testu.

Vozač je takođe naglasio kako je razlika u ponašanju sportiste iz Cufenhauzena, u normalnom i sportskom režimu vožnje najveća koju je do sada iskusio, čak tolika da se stiče utisak da su u pitanju dva različita automobila.

Na veleslalomu je Taycan „pobijedio“ bez trunke prolivenog znoja, što se lako može videti u priloženom mini-filmu. Vredno je kazati da je vozač naglasio da je masa automobila od skoro 2.400 kilograma, veoma primjetna.

Od automobila koji nosi Porscheovu značku nismo ništa manje očekivali, te smo sigurni da širina nije bila problem, test sjevernog jelena bi prošao mnogo brže i bez ijedne i najsitnije greške.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

A vidi ovog test vozaca kako sedi nabijen uz volan, kao neka zena.
Nije ni cudo sto su im losi ovi rezultati, dajte nekog „Stig“-a da to odradi ljudski.

Amateri.

Don

Ne valja nista, a još je dildo tj na struju. Sramota ,sramota, sramota.