1. Home
  2. Sport
  3. Dakar reli
  4. Buggyra juri brzinski rekord za kamione i cilja na više od 300 km/h
Buggyra juri brzinski rekord za kamione i cilja na više od 300 km/h
0

Buggyra juri brzinski rekord za kamione i cilja na više od 300 km/h

252
0
Podelite sa prijateljima:

Buggyra Racing je nadaleko poznato i poštovano ime u sportskom segmentu sveta komercijalnih vozila. Vozila iz ovog tima su se pet puta do sada kitila šampionskim titulama na kružnim trkama. Buggyra takođe uspešno nastupa i na čuvenom maratonu Pariz – Dakar, gde se takmiči u tandemu s češkom Tatrom i beloruskim MAZ-om.

Sada, „momci“ iz ove ekipe nameravaju da napadnu brzinski rekord u segmentu teretnih vozila.

Za sada se zna veoma malo o prototip primerku koji će pojuriti rekord. Pouzdane informacije govore o tome da će biti izrađen u samo jednom primerku koji će biti razvijen uz pomoć kompanije za kompjutersko modeliranje Techsoft. Eksperti iz oblasti informacionih tehnologija su zaduženi da obezbede da novajlija poseduje najmanju moguću masu, kao i da budu obračunati optimalni parametri u vezi aerodinamičkih performansi teškaša u razvoju.

Uz neto masu od celih pet tona, i 12-litarski motor koji je plod razvoja u sopstvenoj režiji, kamion ima odlične predispozicije za takmičenje, s obzirom na činjenicu da raspolaže s monstruoznih 1.900 konjskih snaga.

Petnaestogodišnja ćerka šefa kompanije Martina Koloca, je na trci na pola kilometra, uspela da dostigne brzinu od čak 284,13 km/h. Nažalost, postignuće nema zvanični karakter, s obzirom na to da maloletna Alja Koloc, još uvek nema trkačku licencu.

Još uvek aktuelni rekord je postavljen pre celih šesnaest godina i razvijen je na, distanci koja otprilike korespondira po dužini, s onom koju je pomenuta „klinka“ Alja Koloc pokorila. Zvanični rekord je na nivou od 294,2 km/h, a postavio ga je pripadnik drugog tima, David Vrzecki.

Međutim, junaci naše priče iz tima Buggyra planiraju da probiju barijeru od 300 km/h, i da to učine na način da rezultat bude zvanično registrovan. Držimo im pesnice!

AutoRepublika

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments