1. Home
  2. Zelene strane
  3. Ako se sindikat pita, BMW će koristiti zasebnu arhitekturu za elektromobile
Ako se sindikat pita, BMW će koristiti zasebnu arhitekturu za elektromobile
0

Ako se sindikat pita, BMW će koristiti zasebnu arhitekturu za elektromobile

139
0
Podelite sa prijateljima:

Stav vodećeg predstavnika uticajnog radničkog sindikata koji funkcioniše unutar kompanije BMW ide u smeru odluke da bavarski proizvođač uspostavi tehnološku platformu koja će biti prilagođena isključivo električnim vozilima, za razliku od aktuelne strategije koja podrazumeva implementaciju jedne arhitekture, istovremeno podobne za konvencionalne, ali i elektromobile.

“Samo uz našu e-arhitekturu ćemo biti u stanju da iskoristimo sve prednosti koje donose električna vozila,” tvrdi za Spiegel, pomenuti Manfred Šoh.

Šoh je izjavio da je platforma za električne automobile Bavarcima neophodna kako bi izbegli scenario u kom bivaju prestignuti od strane rivala iz Kalifornije, pri čemu je više nego očigledno da je Nemac ciljao na kompaniju Tesla, mada je potom pomenuo i rivale iz Kine.

Šohova priča s novinarima Spiegela dolazi nakon što su pojedini menadžeri iz BMW-a već neko vreme pozivali na implementaciju nove strategije elektrifikacije marke.

Ti rukovodioci se sada nadaju da će kompanija brzo izvršiti zaokret i konstruisati platformu koju će koristiti samo električni četvorotočkaši, a koja bi trebalo da bude lakša, na koji način će se obezbediti bolje performanse na temu dometa s jednim punjenjem baterija. Pored toga, očekuje se da izmena doprinese i boljoj ponudi prostora u putničkoj kabini.

Portparol kompanije BMW je izjavio da je marka trenutno „optimalno pozicionirana“ i odbio je da komentariše glasine, nagađanja i interne diskusije.

Ostaje nejasno, barem nama u redakciji, kakvu ulogu uopšte mogu imati radnički sindikati u vezi s donošenjem strateških upravljačkih odluka, i kakva je to forma „samoupravljanja“ na delu u nemačkim kompanijama, imajući u vidu da su predstavnici sindikata glasni po sličnim pitanjima i u Volkswagenu, a i u Daimleru.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments