1. Home
  2. Sajmovi
  3. Amerikanci dobijaju svoju verziju Gudvud festivala brzine
Amerikanci dobijaju svoju verziju Gudvud festivala brzine
0

Amerikanci dobijaju svoju verziju Gudvud festivala brzine

122
0
Podelite sa prijateljima:

Gudvud festival brzine, koji se svake godine održava u Velikoj Britaniji (što je „suva“ istina, barem u doba dok ga epidemija virusa korone nije zaustavila), je san svakog zaljubljenika u automobile. Tako veliki broj trkačkih četvorotočkaša okupljenih na jednom mestu, sigurno nije viđen ni na jednoj drugoj lokaciji, pa sada Amerikanci žele da kopiraju sličan skup. Štaviše, sam događaj, kao institucija, je zapravo osnovan još prošle godine i nosio je ime Sonoma festival brzine.

Inicijalno je bilo zamišljeno da se održava u saveznoj državi Kaliforniji, ali će za 2021. godinu biti pomeren u srce američke automobilske industrije. Naravno, pričamo o gradu Detroitu, a za lokaciju je izabran kompleks koji nosi ime M1 Concourse.

On je izgrađen na lokaciji nekadašnje fabrike General Motorsa i trebalo bi da privuče veliki broj vlasnika trkačkih automobila iz celog sveta. „Jenkiji“ ne kriju da žele da kopiraju Britance i da je cilj privući proizvođače da izlože svoje retke muzejske primerke, ali i privatne vlasnike koji neće žaliti put preko cele Amerike da kako bi prikazali „svoje“ remek delo. Festival je originalno trebalo da startuje u septembru ove godine, ali je pomeren za godinu dana kasnije zahvaljujući koroni.

Ovo inače nije jedini veliki skup kojem će američka savezna država Mičigen biti domaćin. Tu je i dalje čuveni „Woodward Dream Cruise“ kada vlasnici klasičnih vozila dobijaju priliku da voze svoje ljubimce u ulici u Detroitu gde su se tokom sedamdesetih godina prošlog veka održavale najveće ulične trke.

Detroit je možda izgubio veliki broj proizvođača od strane nekih drugih lokacija sa jeftinijom radnom snagom, ali barem nekoliko dana tokom godine će svetu pokazati svoju istoriju…

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments