1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se „novi“ BMW 740i iz 1992. godine
Prodaje se „novi“ BMW 740i iz 1992. godine

Prodaje se „novi“ BMW 740i iz 1992. godine

12.15K
3
Podelite sa prijateljima:

U poslednja vreme se na globalnoj mreži često mogu pronaći nekadašnji velikani, očuvani u tako dobrom stanju da se praktično može reći „kao da su juče izašli iz fabrike“. U većini slučajeva, vlasnici bi ih kupili, shvatili da im se ne dopadaju i onda parkirali na dugogodišnji period, ali nisu retke ni situacije da je automobil bio drugi ili treći u familiji, pa zbog toga nije vožen.

Cene takvih vozila su uglavnom astronomske i veće nego što su automobili prodavani kao novi, a prošle godine je jedan BMW 740i iz generacije E38, sa samo 225 kilometara na satu, prometovan za preko 120.000 evra, i to u matičnoj Nemačkoj.

BMW 740i (1992.) čeo i bok

U prodaji je sada još jedan „novi“ BMW star približno 30 godina. Reč je ponovo o modelu 740i, ali iz prethodne generacije pod kodnom oznakom E32, a proizveden je 1992. godine. Iako je originalno prodat u Nemačkoj, automobil zapravo ima volan s desne strane, a prodavac tvrdi da razlog leži u prvom kupcu.

On je, navodno, bio britanski državljanin koji je živeo i radio u Nemačkoj, pa je želeo proizvod koji bi ga podsećao na domovinu. Međutim, pre nego što je 740i isporučen, kupac je preminuo, a automobil ostao u salonu naredne 23 godine.

Zatim je preprodan novom kupcu tokom 2015. godine i od tada je prevalio svega 775 kilometara. Automobil je kompletno u originalnu do najmanjeg detalja, uključujući i one potrošne materijale kao što su Pirelli pneumatici i kočnice. Poznati 4,0-litarski motor razvija 286 „konja“, a snagu prenosi na zadnje točkove preko petostepenog automatskog menjača. Iako nije brz kao današnji modeli Serije 7, ovaj 740i je za svoje vreme imao odlično performanse, s ubrzanjem do 100 km/h za 7,4 sekunde i maksimalnom brzinom od 240 km/h.

 

Treći, i ujedno sadašnji, vlasnik iz Poljske je na njega oglasio cenu od 28.000 evra, a kada nije dobio ponude odlučio je da otvori internet aukciju. Dva dana pre kraja aukcije najviša ponuda iznosi svega 7.805 evra. Zašto je ponuda tako niska? Pa pored podatka da E32 nikako nije poželjan kao E38, pretpostavićemo da pozicija volana sigurno igra ključnu ulogu …

AutoRepublika

(12152)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Problem je volan!

Balkanboj

Izuzetna limuzina. U svakom pogledu.

https://youtu.be/CT2vSp_YAZM

Dikh tu kava

Čika Kure