1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes S klase otkriva lice iliti „na čijim se kolima voziš, njegove i konje hvali“
Mercedes S klase otkriva lice iliti „na čijim se kolima voziš, njegove i konje hvali“
1

Mercedes S klase otkriva lice iliti „na čijim se kolima voziš, njegove i konje hvali“

618
1
Podelite sa prijateljima:

Šef Daimlera kaže da će Mercedesova perjanica biti tehnološko čudo.

U slučaju da niste do sada čuli, „Meet Mercedes Digital“ je nova komunikaciona onlajn platforma koju će kompanija redovno koristiti u cilju deljenja detalja u vezi s budućim proizvodima i novostima. U prvoj epizodi koja je emitovana s Mercedesovom reporterkom, Džezmin Bler kao voditeljkom, gost je bio niko drugi do CEO nemačke kompanije, Ola Kelenijus. Mada to ne mora da bude vest vredna širenja, intervju iz Štutgarta je sadržao interesantne informacije o S klasi W223, koja samo što nije.

Tizer fronta je tu, a zapravo smo već imali prilike da vidimo anfas novajlije iz špijunskih fotografija pretproizvodnog prototipa. Dakle, bezbedno je reći da prednji deo novajlije ne odstupa mnogo od odlazećeg modela, ali u isto vreme, usvojiće modernije „lice“, prilagođavajući dizajn svetala CLS-u i E klasi.

Ola Kelenijus je imao ponešto da kaže o novoj perjanici, nazvavši je tehnološkim „čudom“. On je imao prilike da se nađe za volanom pretproizvodnog modela, i to na autobanu, gde ga je vozio velikom brzinom. Kelenijus je bio impresioniran rafiniranošću automobila, spomenuvši da je vožnja bila „spokojna i tiha“. Šef Daimlera je nastavio rekavši da „je prethodnik  postavio lestvicu visoko, tako da će nova S klasa biti posebna“.

Novi model će debitovati u drugoj polovini 2020., a pored toga, Kelenijus je potvrdio da će električni pandan biti lansiran 2021., kao EQS.

Pored S klase, Kelenijus je potvrdio dolazak E klase u kupe i kabriolet izdanjima. Sudeći po „Panamericana“ masci hladnjaka, ona levo pripada AMG E53 varijanti.

Ipak, ono što je nije tema ovog članka, a što je prilično indikativno je Mercedesova (medijska) onlajn platforma. Očigledno je da proizvođači automobila u budućnosti žele da zaobiđu automobilske medije što je više moguće, pa su čak spremni i da osnivaju sopstvene medije. Javna je tajna da je stav srpskih uvoznika automobila i delova da su pripadnici sedme sile „nužno zlo“, kao i da se „može bez njih“. Naravno, ovo važi u slučaju kada imate zdrav kritički stav prema njihovim proizvodima. Ukoliko niste produžena ruka njihovih marketinških službi, onda nećete videti „žute banke“. Međutim, kakav će kredibilitet biti tih „medijskih ogranaka“ marketinških službi velikih kompanija? Pa, realno nikakav. Ipak, dolazi vreme za „pravljenje reda“ na internetu, odnosno kreiranje univerzalnog modela finansiranja medija na globalnom planu, jer u suprotnom, doćićemo do neverovatnog paradoksa, kada ćemo u doba navodno najvećih medijskih sloboda u istoriji, uglavnom moći da čitamo marketinška naklapanja i lažne vesti. Jednom nogom smo već zagazili u taj lažni info-univerzum.

AutoRepublika

(618)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Naravno, svako svoju „robu“ hvali, ali realno svjedoci smo da nova S klasa (mozda jeste tehnolosko cudo) je pokupila niz negativnih utisaka kada je u pitanju teren gdje svaki Mercedes ostavlja bez daha, a to je kvlaitet upotrebljenih materijala u unutrasnjosti i sama osmisljenost interijera. Jednostavno, to nije to……a vama iz AR zelim i vjerujem da cete se odrzati bez obzira sto je zdrava kritika sve manje pozeljna, Sta treba, da svi postanemo klonovi novog svjetskog poretka….hvala lijepo.