1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li se neko seća Country verzije VW Golfa?
Da li se neko seća Country verzije VW Golfa?
1

Da li se neko seća Country verzije VW Golfa?

881
1
Podelite sa prijateljima:

O istoriji Volkswagenovog kultnog hedžbeka ste imali prilike da čitate u više obimnih članaka, pa ako ste radoznali golfoljubac, predlažemo vam da prođete kroz ceo serijal. U delu koji pokriva period osamdesetih godina prošlog veka, našlo se i nekoliko pasusa o čudnom Golfu koji je dobio sufiks Country. 

Kako bi ovaj model mogao da izgleda u današnjoj gami marke iz Volfsburga, svoje mišljenje su dali „render majstori“ ruskih Kolesa.

Volkswagen Golf Country je inicijalno predstavljen 1989. godine, i utemeljen je na drugoj generaciji kultnog hedžbeka. Modifikacija bolje prilagođena terenskoj vožnji se značajno razlikovala od standardnog Golfa. Za početak, upotrebljena je zaštita podvozja, pre svega motora, diferencijala, sistema oslanjanja. Tako je i klirens uvećan na 21 centimetar, odnosno za 9 centimetara više od osnovne verzije.

Golf Country je posedovao viskoznu spojnicu za aktiviranje pogona na točkove zadnje osovine. To se događalo u trenucima kada prednji par točkova počne da gubi trakciju.

Automobil se proizvodio u fabrici Steyr smeštenoj u austrijskom Gracu, gde se proizvodila i danas se sklapa, kultna G klasa s oznakom Mercedes-Benza. Pa opet, „kantri“ verzija Golfa se pokazala kao skup proizvod, pa ni tražnja nije bila na visokom nivou. Za samo tri godine, malo manje od osam hiljada primeraka je proizvedeno, što je potpuno beznačajno u odnosu na preko 6 miliona isporučenih Golfova druge generacije.

Bez neke naučno-zanatske verifkacije, ali hajde da konstatujemo da deluje da bi u današnje „SUV doba“, neka nova „krosover varijacija Golfa“ imala mnogo više uspeha među kupcima. Pa opet, nismo sigurni ni da bi to bilo dovoljno da se opravda investicija.

Kada bi Nemci kojim čudom odlučili da konvertuju Golf osme generacije u proterenski automobil, onda bi on mogao da izgleda baš ovako kako ga zamišljaju ruski novinari. Model predstavljen u oktobru prošle godine je dobio značajno veći klirens, uz zaštitne dodatke na karoseriji. Tu je i krovni nosač, karakterističan za SUV modele.

Sumnjamo da bi „All-Terrain“ verzija Golfa VIII koristila najskromniji trocilindarski jednolitarski benzinski motor s 90 konjskih snaga, a izvesnije je da bi ponuda pogonskih sklopova kretala od četvorocilindarskih TSI i TDI jedinica.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da se zvanično, danas u Rusiji, Golf ni ne nudi, kako navode novinari pomenutog lista.

AutoRepublika

(881)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Bice skoro sigurno osme generacije u Alltrack verziji a sa njime i tuning firmi koje ce vam ga rado odignuti od zemlje jos koji centimetar, ugraditi zastitu podvozja i ponegde nesto dodatne plastike koju ce dobro da naplate.