1. Home
  2. Sport
  3. Audi izlazi iz DTM-a tako da BMW-u ostaje da se trka sa samim sobom
Audi izlazi iz DTM-a tako da BMW-u ostaje da se trka sa samim sobom
2

Audi izlazi iz DTM-a tako da BMW-u ostaje da se trka sa samim sobom

420
2
Podelite sa prijateljima:

DTM – Deutsche Tourenwagen Masters, čuvena je nemačka trkačka serija koja u različitim formama egzistira od 1976. U centru je evropske trkačke scene godinama, a u okviru nje su se takmičila imena poput Aston Martina, Audija, BMW-a i Mercedes-AMG-a i Opela.

Serija se trenutno suočava s verovatno najtežim vremenima otkada postoji. Nakon što je Mercedes-AMG odlučio da izađe iz takmičenja nakon završetka sezone 2018. i fokusira se na Formulu E, DTM je spao na dva slova – Audi i BMW. S obzirom da se ekipa iz Ingolštata povlači, minhenskoj ostaje da se takmiči sama sa sobom.

Audi je 27. aprila objavio da će nakon završetka sezone 2020., trenutno odložene zbog zdravstvene krize, izaći iz DTM-a.

Dva su glavna razloga za ovakvu odluku. Prvi je potreba da se fokus stavi na ekologiju i prateće tehnologije a drugi su ekonomski izazovi s kojim se kompanija suočava. Ovo neće uticati na Audijevu involviranost u Formulu E, gde će nastaviti učešće s još većim intenzitetom.

„Audi je oblikovao DTM i DTM je oblikovao Audi. Ovo demostrira moć koja počiva u auto-moto sportu, kako s tehnološkog tako i emocionalnog aspekta“, rekao je Markus Disman, predsednik upravnog odbora Audija. „S ovom energijom, mi ćemo našu transformaciju usmeriti ka sportu koji podrazumeva održivi električni pogon. Iz tog razloga ćemo fokusirati naše napore na trkačke staze i sistematski se takmičiti za „Vorsprung“ budućnosti. Formula E nudi veoma atraktivnu platformu za tako nešto. U skladu s tim, mi istražujemo i druge progresivne sportske formate u budućnosti.“

Tokom svog učeća u DTM-u, Audi je osvojio 23 titule (11 vozačkih) i ostvario 114 pobeda, uz 345 podijuma.

Trenutno nije jasno kako će DTM sezona za 2021. izgledati. Sa samo jednim preostalim konstruktorom, organizatori serije su se sada našli u „nebranom grožđu“.

AutoRepublika

(420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad sam ovo poslednji put aktivno pratio, harali su Larini i Nannini sa Alfama … Davno bilo 🙂

Djoraw

Ja sam još gori… BTTC sa Voloom, Renoom, Opelom, Fordom…