1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se fascinantna kolekcija automobila propalog računovođe
Prodaje se fascinantna kolekcija automobila propalog računovođe

Prodaje se fascinantna kolekcija automobila propalog računovođe

1.13K
0
Podelite sa prijateljima:

Više od 20 godina je kompanija Interlogic Outsourcing bila jedna od najvećih ponuđača usluga iz domena administrativno-finansijskih aktivnosti u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji. Kompanija se, između ostalog, uglavnom bavila vođenjem poslovnih knjiga za velike korporacije. ali pre nekoliko godina mnoge mušterije su počele da se žale da vlasnik i predsednik firme, Nadžib Kan zapravo krade novac i ne prenosi redovno sredstva klijenata na račun nacionalne poreske uprave (Internal Revenue Service – IRS).

Mi koji živimo „preko bare“ ćemo vam reći da je bilo kakav obračun sa IRS-om nešto sa čime se nijedan čovek, pa ni firma, ne žele suočiti u realnom životu, pa nije teško zaključiti nezadovoljstvo mušterija što se ova ova državna agencija upetljala u njihove poslove.

Naravno, Interlogic Outsourcing nikako nije mogao da preživi toliki broj tužbi pa je spomenuti Kan bio primoran da proda firmu, a da bi platio sudske troškove sada mora i da na aukciju stavi svoju ličnu kolekciju od čak 281 automobila.

Neki od njih su izuzetno cenjeni i skupoceni, a kako prenose novine South Bend Tirbune, on je već kontaktirao čuvenu aukcijsku kuću RM Sotheby sa ciljem da se pronađu kupci. Pretpostavlja se da je kolekcija vredna preko 30 miliona američkih dolara, a u njoj se nalazi 230 putničkih automobila, zatim oko 30 motocikla i određeni broj pikap kamioneta i vojnih vozila.

Zanimljivo je da Kan nije samo skupljao vozila već i delove pa će se tako na aukciji naći i hauba za klasični Dodge Demon, zatim agregat za trkački Jaguar D-Type, pneumatici za egzotični Jaguar XJ220 i mnoge druge komponente za razne Ferrarijeve modele.

Kan je definitivno bio najveći ljubitelj modela iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, a u kolekciji su se nalazili čak i neki od prvih proizvedenih primeraka, kao što je Clement 12/16 HP Rear-Entrance Tonneau iz 1903. godine, pa sve do modernih vozila kao što je Tesla Roadster Sport R80 iz 2011. godine.


Aukcijska kuća RM je već najavila neke primerke, a na listi su sledeći modeli:

1969. Alfa Romeo 1750 GT Veloce
1974. Alpine-Renault A110 1600 VD
1966. Amphicar 770
1964. Aston Martin DB5
1935. Auburn Eight Supercharged Speedster
1924. Bentley 3-Litre (converted to 4½)
1954. Buick Roadmaster Convertible
1957. Chevrolet Bel Air Convertible
1959. Cadillac Eldorado
1958. Chevrolet Corvette
1966. Citroën DS21 Décapotable
1937. Cord 812 Supercharged Cabriolet
1981. DeLorean DMC-12
1949. DeSoto Custom Convertible
2018. Dodge Challenger SRT Demon
1972. Ferrari 365 GTB/4 Daytona Spider
1998. Ferrari 550 Maranello
1967. Ford Bronco
1966. Honda S600
1969. Honda S800
1968. Iso Grifo GL Series I

Kako prenose mediji, najveći deo kolekcije čine primerci marke Jaguar, i to oni u originalnom stanju, među kojima dominirao legendarni E-Type. Tu su i četiri izuzetno retka primerka modela Ford-Lotus Cortina, zatim veliki broj klasičnih Fiata i Lotusa, ali i Minija iz ranih godina proizvodnje.

Kompletnu listu modela možete da vidite na ovom linku.

AutoRepublika

(1126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments