1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Kolika je prosečna plata prodajnog savetnika Dacije u Bukureštu?
Kolika je prosečna plata prodajnog savetnika Dacije u Bukureštu?

Kolika je prosečna plata prodajnog savetnika Dacije u Bukureštu?

2.49K
6
Podelite sa prijateljima:

Posao prodajnog savetnika nije lak, bez razlike u odnosu na to za koju marku profesionalac radi. Od prodavca se zahtevaju odlične komunikacione veštine, sposobnost prenosa informacija kupcu u vezi vozila koje je predmet interesovanja, priprema personalizovanih predloga za kupovinu a na osnovu poznavanja sopstvene ponude i preferencija zainteresovanog, organizovanje test vožnje i naposletku, zaključenje prodajnog procesa.

Prodajnim savetnicima zarada najčešće zavisi od obima prihoda koji donesu kompaniji, odnosno zasniva se na proviziji. Dakle, plate mogu značajno varirati, i prevashodno zavise od sposobnosti zaposlenog koje nužno moraju uključivati i barem osnovna znanja u pogledu mehanike.

Prema informacijama dostupnim na sajtu undelucram.ro, prodajni savetnik zaposlen u salonima marke Dacia, a u okviru kompanije Renault Romania Group, ubire prosečnu mesečnu neto zaradu od 4.000 leja (oko 830 evra bez bonusa), uz dodatnu godišnju nagradu koja doseže 75% mesečne neto plate (3.000 leja).

Na taj način, zaposleni na poslovima prodavca Dacijinih vozila u Bukureštu, na godišnjoj osnovi u proseku inkasira neto sumu od 10.550 evra, odnosno, oko 880 evra mesečno.

Nezavisno od toga da li zaposleni poseduje iskustvo u automobilskoj industriji, koje se inače ne smatra esencijalnim, poslodavac će obezbediti interno organizovane trening progreme, uz prateće razvojne i pomoćne aktivnosti. Iako prethodno iskustvo, kako rekosmo, nije od vitalnog značaja, posedovanje vozačke dozvole svakako jeste, dok će poslodavac sigurno ceniti interesovanje kandidata za automobilsku industriju i strast prema četvorotočkašima.

Formalne obaveze koje poslodavci najčešće postavljaju pred prodajne savetnike su:

– identifikacija ozbiljnih kupaca s ciljem prezentacije proizvoda i usluga koje se nude,

– znanje u pogledu palete proizvoda i usluga koje nudi kompanija i cela grupacija,

– savetovanje klijenta u vezi izbora odgovarajućeg modela i prateće opreme,

– obavljanje test vožnje s klijentom,

– razumevanje obračuna lizing aranžmana,

– priprema ponude,

– učešće u promotivnim događajima,

– priprema komercijalnog akcionog plana,

– prisustvo i učešće u mesečnim i kvartalnim sastancima prodajnog tima,

– odlične pregovaračke veštine.

AutoRepublika

(2491)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, kolika je tamo prosečna zarada?

igi

Oko 630e

moron

Hvala

Dikh tu kava

Ovo je tema o kojoj bi neki (od nas) mogli doktorsku disertaciju da napišu.. U svakom slučaju, gadna profesija..

moron

Teret „targeta“ je veoma gadan.