1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Majka svih „pronalazaka“ starih automobila (VIDEO)
Majka svih „pronalazaka“ starih automobila (VIDEO)

Majka svih „pronalazaka“ starih automobila (VIDEO)

4.20K
6
Podelite sa prijateljima:

Postoje kolekcije automobila koje su namijenjene da ih cijeli svijet vidi, a postoje i kolekcije automobila koje bi trebalo da vidi samo njihov vlasnik. Automobili koje ćete zapaziti u ovom video klipu očigledno spadaju u drugu grupu.

Ponekad puno automobilskih “ludaka” voli letjeti ispod radara, uzimajući svoj sljedeći automobil iz snova ili lovitu neuhvatljivi kolekcionarski primjerak, dajući ogromnu svotu novca na aukcijama pod “nadimkom” ili nekim drugim imenom. To je vrsta privatnog uživanja, a znači i više ako svaki automobil iza sebe ima neku vrstu istorije.

Dakle, zamislite uzbuđenje kada su Lari i njegov tim iz Ammo NYC-a, stručni „ditejleri“ sa svojom ogromnom bazom YouTube pratilaca, dobili pristup onome što je u stvari skrivena vremenska kapsula sa najmanje 300 automobila smeštenih u tri različite garaže.

Kratka „pozadinska“ priča teče otprilike ovako. Prijatelj je nazvao Larija prije pet godina i ispričao mu priču o navodnoj tajnoj kolekciji automobila, kojoj su pokušali pristupiti, ali nikad nisu uspjeli. Tako je i ostalo do pre samo nekoliko nedelja kada je vlasnik pomenute kolekcije posegnuo za Larijem i izrazio spremnost da otpočne s prodajom ovih automobila, uz prethodno detaljno „sređivanje“.

Ova kolekcija automobila započela je „okupljanje“ tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, a većina automobila nikada nije ugledala svjetlost dana i skladištila se blizu 40 godina. Nakon upita koji mu je upućen, u smislu da li bi bilo u redu da ova kolekcija bude snimljena, vlasnik je rekao da to uopšte nije problem.

Prvi automobil koji je očišćen bio je Bizzarrini P538, vredan milion američkih dolara. Radi se o trkačkom automobilu izrađenom sredinom šezdesetih godina, kako bi osvojio Le Man. Razvijen je kao plod zamisli Đota Bicarinija, inženjera koji je blisko sarađivao sa Alfom Romeo i Ferrarijem (250 GTO). Poznato je da su napravljena samo dva primjerka.

Ako to nije pokazatelj šta se još krije u mračnim uglovima kolekcije, onda zaista ne znamo šta je. Na zahtjev svojih pretplatnika, kojih je više od milion duša, na YouTube je preneta suštinski nepromijenjena verzija stvarne turneje kroz kolekciju, a postoje neki vrlo rijetki i zanimljivi prototip primerci, parkirani među poznatim jednokratnim i ručno napravljenim trkačkim mašinama.

Sve, od poslednjih serijskih modela, staromodnih „hot rodova“, motocikala, skutera, prototip primeraka trkačkih automobila, običnih uličnih automobila, pa čak i bivših automobilskih filmskih zvijezda, mogu se naći na nekoliko nivoa „parkirane istorije“.

Pogledajte cijeli video i uživajte.

AutoRepublika

(4199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Uhhh 1932 Ford …

s mile

ne shvatam ovaj tip kolekcionara, OK kada imaju para i imaju želje, da naprave objekat i da se brinu o ljubimcima, to razumem, ali kada ih napakuju u nekom magacinu, dopuste da se prašina taloži… nikada ih ne provozaju, makar na svom placu… koja je poenta…. dopuštaju da fantastični primerci lagano dergadiraju…. propadaju…a i čuvaju ih o tuđih pogleda…. tuga….

Robert

Ima razlog pogotovo iz vremena kada je kolekcionar počeo s skupljanjem. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća priča je kružila uložite svoj novac u automobile za nekih 30,40 godina zaraditi ćete duplo troduplo. Tim autima nije ništa čim imaju toliko prašine na sebi. Nije bilo vlažno,nije puhalo sve u svemu savršeno za automobile koji se skladište. Sada kada ih bude prodao zaraditi će stvarno duplo pa i troduplo pošto su ne voženi.

Balkanboj

Čiko, a jel’ su svi ovi automobili tvoji??

V8masina@gmail.com

Toliki milioni i miliarde a nemaju ni struju ni sijalicu u magacinu.Masonske dijabole …

V8masina@gmail.com

Vise vredi fico koji se vozi i jebe ga djunta sa sitnim nutom nego ova hrpa nabedjenih i napucanih starudija koje nisu umeli ni da sloze ,otpad kome to treba ,mozda samo otrcanim reptilima koji su fijuknuli iz nekog razloga previse doze novca koji nema vise tu vrednost.
Sve za smederevo u topionicu mozda ispadne malo celika .