1. Home
  2. Vesti
  3. Lada 4×4 Bronto će biti osvežena ovog leta
Lada 4×4 Bronto će biti osvežena ovog leta
2

Lada 4×4 Bronto će biti osvežena ovog leta

10.64K
2
Podelite sa prijateljima:

AvtoVaz je pre tri godine predstavio terenski model Lada 4×4 Bronto, kao naslednika modela Lynx. razvijenog od strane firme Bronto, a koja je završila u stečaju. Razlike u odnosu na originalan model se svode na uvećan broj centimetara koji ilustruje klirens vozila, pa tako on sada iznosi 240 milimetara, dok su ojačane opruge na prednjoj osovini, kao što je snažnija i zadnja osovina. Pored toga, upotrebljeni su amortizeri dužeg hoda, diferencijal s ograničenim proklizavanjem i gume podesne za korišćenje na blatnjavim drumovima.

Pa ipak, standardna Lada 4×4 je krajem prošle godine prošla kroz proces temeljne obnove, što je rezultiralo unapređenjima u pogledu: novog enterijera, bolje zvučne izolacije, ugradnje sistema koji omogućava poziv hitnim službama u slučaju udesa (ERA-GLONASS), kao i implementacije bočnih vazdušnih jastuka. Analogne modifikacije će se preneti uskoro i na Bronto verziju.

Prema onome što se može saznati pregledom portala Lada Online, trenutno je obustavljena proizvodnja Bronto verzije, dok je početak montaže obnovljene varijante zakazan za leto pred nama. Očekuje se da će sve promene kojim je bila izložena bazična Lada 4×4 biti primenjene i kod Bronta, ali da će sve ostati isto što se mehanike tiče.

To praktično znači da motor ostaje benzinski, zapremine 1,7 litara uz razvoj 83 konjske snage koje će stizati do, zamalo da kažemo asfalta, a zapravo podloge (s obzirom da pričamo o rasnom terencu), preko petostepenog ručnog menjača. Sva ta konjica se transferiše na sva četiri točka, i to na stalnim osnovama.

Znajući da je cena bazične verzije nekadašnje Nive, s restilizacijom porasla za nekih 8%, pa sada staje u osnovnoj postavci nepunih 6.900 evropskih novčanica u matičnoj državi, za očekivati je da će i model Bronto otići s cenom naviše. Trenutno, to jest pre restilizacije, Bronto košta 9.150 evra.

AutoRepublika

(10639)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dik

… oni žive u svom svetu daleko od ozbiljne auto industrije!

moron

„Pa ipak, standardna Lada 4×4 je krajem prošle godine prošla kroz proces temeljne obnove, što je rezultiralo unapređenjima u pogledu: …implementacije bočnih vazdušnih jastuka.“
Zar je već dobila prednje air bagove? Gde je bila ta vest ?