1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley najavljuje svoj prvi električni model za 2025. godinu
Bentley najavljuje svoj prvi električni model za 2025. godinu
0

Bentley najavljuje svoj prvi električni model za 2025. godinu

127
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač objavio je da je počeo sa radom na razvoju svog prvog EV modela. 

Bentley želi da se zacementira kao lider u luksuznom segmentu kada je reč o održivost i zaštiti životne sredine, a kako kažu, da bi do toga došli moraju da ponude i električni automobil.

Stoga su dizajnersko odeljenje i istraživačko-razvojni centar već počeli da rade na konceptualnom vozilu koje bi trebalo da bude veoma blisko krajnjem, serijskom izdanju. Kao glavni izazov navodi se dovoljna velika autonomija kretanja, te će aerodinamičnost vozila biti visoko na listi prioriteta, uz naravno baterije velikog kapaciteta.

Šef proizvoađač sa Ostrva, Adrijan Holmark, ponovio je više puta da mu se dopada šta je učinio Jaguar sa modelom I-Pace, ali da bi želeo da Bentley uradi nešto impresivnije i ode korak dalje. Holmark veruje da se sa EV modelima može „igrati“ sa karoserijom, te tako želi da Bentley ponudi baterijski sedan sa velikim klirensom.

Sasvim je izvesno da će ukoliko do toga i dođe, britanska marka biti jedna od retkih, ako ne i jedina, koja će imati takav model u svom portfoliju.

Izvršni direktor Bentleyja ističe da je ta marka krenula putem elektrifikacije i da tu nema povratka. „Prethodnih 100 godina trudili smo se da usavršavamo SUS agregate, narednih 10 godina trudićemo se da ih izbacimo iz ponude“, rekao je Holmark.

On je potvrdio da će Bentley ubrzati radove na elektrifikaciji čitave game, pa će tako od 2023. godine svi automobili ove marke imati i hibridnu varijantu. Nakon premijere prvog EV modela 2025. godine očekuje se da će Bentley ubrzo prikazati i drugi električni automobil, ali o potonjem praktično nema nikakvih pouzdanih informacija.

AutoRepublika 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments