1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Mercedesi i Maks Ferštapen dominantni na prvom treningu
Mercedesi i Maks Ferštapen dominantni na prvom treningu
0

Mercedesi i Maks Ferštapen dominantni na prvom treningu

156
0
Podelite sa prijateljima:

Danas je vožen prvi dan ovogodišnjih predsezonskih testova Formule 1 u Barseloni. Pre testa prvo su viđena dva predstavljanja bolida. Naime, Alfa Romeo i Renault su pre samog početka dana pokazali svoje bolide publici. Test kao test je prošao bez većih problema, a najviše u znaku Mercedesa i Maksa Ferštapena.

Po običaju, test je krenuo u 9.00h i do kraja dana je sve teklo glatko na stazi bez većih preblema i prekida. Prvog dana na stazi su se pojavili Botas i Hamilton za Mercedes, Maks Ferštapen u Red Bullu, Šarl Leklerk u Ferrariju, Serhio Perez i Lans Strol u Racing Pointu, Danil Kvjat u Alpha Tauri (Torro Rosso), Karlos Sainc u McLarenu, Danijel Rikardo i Esteban Okon u Renaultu, Džord Rasel i Nikolas Latifi u Williamsu, Robert Kubica i Antonio Đovinaci u Alfa Romeu i Kevin Magnsen u Haasu.

Kao što se vidi, većina timova se odlučila da podeli „minutažu“ današnjeg testa na dva vozača.  S obzirom da su predsezonski testovi smanjeni sa 8 na 6 dana, jasno je da će svaki momenat proveden na stazi biti zlata vredan. S tog aspekta najviše se istakla ekipa Mercedesa, čiji vozači su odvezli ukupno 173 kruga (Hamilton 94, Botas 79) na drugom mestu je bio Maks Ferštapen, koji je samostalno uspeo da odveze 168 krugova, dok je Karlos Sainc odvezao samo 7 krugova manje od Ferštapena. Šarl Leklerk je bio poprilično konzervativan u Ferrariju. Monačanin je odvezao „svega“ 131 krug s relativno skromnim vremenom.

Kada je brzina u pitanju, dan je i po tom pitanju prirap „Srebrnim strelama“. Hamilton je bio najbrži sa vremenom 1:16,976, Botas je bio drugi sa zaostatkom od 0,337 sekunde, a Serhio Perez teći sa 0,399 sekunde za Hamiltonom. Maks Ferštapen je bio četvrti sa vremenom 1:17,516 sekundi odnosno 0,540 sekundi zaostatka. Kao što je već pomenuto, Leklerk je bio vidno sporiji od vodeće grupe i postavio je najbolje vreme 1:18,289 ili 1,313 sekunde zaostatka za Hamiltonom. Ipak priča se da je Ferrari vreme na stazi proveo s punim rezervoarom goriva.

Što se tiče če ostatka timova, jasno je da će se opet voditi za središnji deo karavana. Renault, McLaren, Haas, Racing Point i Alfa Romeo izgledaju poprilično izjednačeni, dok se i dalje dobija utisak da ekipa Williamsa ima još dosta posla pred sobom.

Predsezonska testiranja nastavljaju se sutra u 9.00h.

AutoRepublika

Dušan Topić

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments