1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen planira da 2023. lansira električni „off-road“ model
Volkswagen planira da 2023. lansira električni „off-road“ model
0

Volkswagen planira da 2023. lansira električni „off-road“ model

137
0
Podelite sa prijateljima:

Interni naziv mu je „Ruggdzz“.

Izveštaji o „kutijastom“ Volkswagenovom SUV-u promiču internetom već više od godinu dana. Najpre su izneseni planovi o navodnom „T-Rug“ modelu krajem decembra 2018. Premotajmo dešavanja do februara 2020. i uvidećemo da su glasine još uvek aktuelne, ali ovoga puta vezane za ID električnu porodicu. Autocar kaže da je reč o vozilu koje u VW-ovim krugovima nosi naziv „Ruggdzz“, i koje bi trebalo da stupi na scenu 2023.

Ipak, britanski magazin naglašava da je novi električni SUV trenutno u preliminarnoj fazi razvoja, tako da bi mnogo toga moglo da se promeni od vremena sadašnjeg pa do zvanične potvrde o tržišnom lansiranju. U izveštaju se takođe spominje da VW planira da plasira dve verzije Ruggdzza, jednu dugačku 4,6 metara s pet sedišta, kao i produženu varijantu s trećim redom sedišta. Potonji bi verovatno bio namenjen za kinesko i američko tržište.

Autocar kaže da oni koji imaju pristup ranom dizajnu vozila, opisuju ga kao „izrazito kutijastog profila“ s „uspravljenim prednjim delom i maskom pune širine u koju su inkorporirani četvrtasti farovi, gotovo horizontalne haube motora, uspravljenog vetrobrana, gotovo ravne linije krova i strmim bokovima“.

U izveštaju se dalje spominje da se dotični model „radikalno razlikuje“ od budućeg ID.4, kao i da poseduje specijalni C stub sa staklenim panelom koji ga čini delimično providnim. Dakle, dizajn kabinskog prostora i bočnih profila ga u potpunosti razlikuje od ostalih krosovera i SUV-a s ID oznakom.

Počivaće na MEB platformi koja je debitovala prošle godine s ID.3 hedžbekom. Očekuje se da novi Ruggdzz obezbedi pogon na sve točkove uz pomoć tandema elektromotora, gde će po jedan da počiva na svakoj osovini. U igri bi mogle da budu i dodatne verzije električnog terenca, uključujući i „ekstremni“ model s izraženijim klirensom, svetlima postavljenim na krovu, kao i drugim „off-road“ detaljima.

Ono što je interesantno je da bi Seat i Škoda takođe mogli da stave u ponudu svoje verzije Ruggdzza, dok bi u Kini novoformirana marka Jetta mogla da lokalizuje sopstvenu varijantu.

AutoRepublika

Izvor: Autocar

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments