1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla korak bliže izgradnji prve fabrike u Evropi
Tesla korak bliže izgradnji prve fabrike u Evropi
0

Tesla korak bliže izgradnji prve fabrike u Evropi

221
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Tesla se složila da kupi imanje na obodu Berlina, što je dodatni korak ka otvaranju njene prve fabrike u Evropi.

Američki proizvođač je saopštio da će izgraditi ogromnu fabriku u Grinehajdu u istočnonemačkoj pokrajini Brandenburg, što će njegovim proizvodima obezbediti „Made in Germany“ etiketu, dok se rivali iz ove zemlje pripremaju da lansiraju konkurentne modele.

Teslin odbor direktora je odobrio kupoprodajni ugovor sa Brandenburgom, vezan za kupovinu zemljišta površine 300 hektara. Finansijski komitet pokrajinskog parlamenta je već odobrio prodaju 9. januara.

U sporazumu se spominje preliminarna cena imovine od 40,91 miliona evra, koja se može izmeniti ukoliko spoljna revizija pruži drugačiju vrednost.

Zemljište se nalazi u predviđenoj industrijskoj zoni i provereno je da nema slučajno zaostalog oružja iz Drugog svetskog rata (čitaj „neeksplodiranih američkih bombi“).

Političari, sindikati i industrijske grupe, pozdravili su Teslin potez, koji bi trebalo da kreira do 7.000 radnih mesta u Brandenburgu.

Ipak, oko 250 lokalaca je izašlo na ulice protestujući iz straha da bi fabrika mogla da ugrozi snabdevanje vodom, kao i divlje životinje u okolnoj šumi.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments