1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Digitalna restilizacija BMW M6 pretvara u poželjniji automobil
Digitalna restilizacija BMW M6 pretvara u poželjniji automobil
2

Digitalna restilizacija BMW M6 pretvara u poželjniji automobil

677
2
Podelite sa prijateljima:

BMW M6 E6X je kod mnogih fanova bavarske marke izazivao protivrečna osećanja. S jedne strane, „dragulj“ ispod haube u vidu V10 motora (nećemo da budemo sitničavi vezano za mehaničke probleme ovoga puta), dok je s druge strane ovaj veliki kupe savršena demonstracija uticaja koji je Kris Bengl imao svojevremeno, kada je u ruci držao dirigentsku palicu BMW-ovog dizajna. Za sve postoji rešenje, pa i za stajling M6.

Ko kaže da „modernizacija“ mora uvek da bude dosadna, lošija od nekadašnjeg i slično? M6, koji je neke detalje pozajmio od aktuelnih modela, bez dileme je kudikamo atraktivniji od originalnog modela. Ovde govorimo o točkovima, retrovizorima, izmenama na zadnjem delu, što uključuje i spojler na poklopcu prtljažnika, zadnju signalnu grupu, završetke izduvnih cevi i difuzor.

Kada se svi ovi elementi digitalno implementiraju, dobijamo BMW kakav bismo želeli. Ono oko čega smo najsrećniji je zadnji spojler, koji ublažava ružnu gornju ivicu zadnjice, koja je najčešće i bila izvor kontroverze.

Što se Krisa Bengla tiče, on svoje vizuelne poruke sada šalje u nezavisnoj formi, preko Chris Bangle Associatesa, konsultantske dizajnerske firme sa sedištem u Italiji, blizu Torina, jednog od svetskih dizajnerskih prestonica.

Detalje o životu Bengla nakon odlaska iz bavarske kompanije možete pročitati u ovom divnom članku.

AutoRepublika

(677)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mercedesklub.rs

Benglov dizajn kida, jedina je stvarno luksuzna linija u BMW istoriji, ovo ostalo sve vuce na neku sportsku stranu, sto je, ocigledno okej, ali auto u klasi 6ice mora i da izgleda skupo, ne samo da bude skup

Sebastian L.

Originalan dizajn je neprolazan, ovaj prepravljeni je konfekcija koja je samo u skladu sa trenutnim trendovima i koji ce vec sa sledecim novim trendom koji bude popularan da izgleda „prazno“. Bangle je generalno u svom mandatu po meni omašio samo sa prvom „sedmicom“, ali tek sada se vidi da su petica i šestica bili jedinstveni. V10 je tu samo šlag na torti…