1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Dacia Logan u liftbek izdanju na renderu
Dacia Logan u liftbek izdanju na renderu
4

Dacia Logan u liftbek izdanju na renderu

3.39K
4
Podelite sa prijateljima:

Negde kao Renault, kod nas pod imenom Dacia, ali svuda su Logan i Sandro druge generacije na tržištu od 2013. godine. Ova dva modela su uglavnom veoma tražena tamo gde se nude, a razlog tome je svakako nešto niža cena. Ovde treba biti obazriv jer nismo naveli da je cena niska u odnosu na ono što vozilo nudi, već u odnosu na „normalne“ automobile.

Ruski sajt Kolesa je doneo vizuelnu pretpostavku o izgledu Logana u novoj, do sada neviđenoj karoserijskoj konfiguraciji. Podsetićemo da je Logan tokom 2019. godine bio dvanaesti najprodavaniji automobil u čitavoj zemlji.

Ono što bi još više moglo da poboljša prodaju „Rumuna“ jeste novi oblik karoserije koji nam izgleda posve zanimljivo. Mogli bi se čak usuditi da se našalimo da deluje kao niskobudžetno izdanje BMW-a Serije 5 GT prve generacije.

Poznato je da na siromašnijim tržištima,  kupci i dalje preferiraju sedan verzije automobila, vjerovatno zbog ubedljivih proporcija. Ipak, liftbek konfiguracija u današnje doba najčešće se služi proporcijama limuzine, kombinujući ih sa praktičnošću hedžbeka.

Pretpostavljamo da je maštanje ruskih kolega o novoj verziji Logana isprovocirao češki liftbek Škoda Rapid, koji je u Rusiji prošlu godinu završio kao jedanaesti najprodavaniji automobil. Primetićete da je to za dlaku bolji rezultat od Loganovog.

Hedžbek Sandero i sedan Logan koštaju otprilike isto, pa novi liftbek ne bi trebao biti mnogo skuplji, ukoliko ga Dacia naposletku predstavi. U tom slučaju će sigurno biti pristupačniji od pomenutog glavnog rivala, to jest od Škode Rapid.

AutoRepublika

(3390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Risto

Prosečan vozač u Srbiji od automobila će više voleti punoletnu premijum trojku i WW nego novog Logana u ovoj verziji

Zozon

Vozim Logana već 15 godina i prešao sam skoro 350.000 km bez većih problema. Nemam nameru da kupujem auto koji je već prešao preko 300.000 za sličan novac kao za nov auto, čitaj logan ili sandero. Ostavi nas tih zabluda.

Matori

Jer u ovom segmentu mi imamo ogromne komplekse,Dačia je dobar auto i glup je svako ko kupi automobil sa već pređenih 150000-200000km imam sandera koji je bez ikakvih ulaganja prešao 150000km i ne bi ga menjao ni za jedan drugi polovnjak inače kupljen nov 2010.

Puritanac

Draža mi je nevina rumunka nego „rasturena“ nemica.