1. Home
  2. Liste
  3. Top Gear odabrao 20 najboljih automobila ove decenije
Top Gear odabrao 20 najboljih automobila ove decenije
5

Top Gear odabrao 20 najboljih automobila ove decenije

15.86K
5
Podelite sa prijateljima:

Britanski časopis izabrao je 20 najboljih automobila koji su se pojavili u ovoj dekadi. 

Top Gear je sastavio na momente odličnu, a ipak na trenutke šokantnu top listu. Čini je 20 automobila koji su po miišljenju redakcije ovog magazina obeležili deceniju koja će uskoro biti iza nas.

Naravno, ima tu vozila koja su svakako zaslužila da se nađu na ovoj listi. Tu mislimo na Teslu Model S, Alfu Giuliu QV, potom trojac P1/918/LaFerrari, Hondu Civic Type R, BMW Serija 1M… Ali ima ovde i modela za koje moramo staviti prst na čelo.

U redu, Englezi očigledno ne mogu pobeći sami od sebe, a kako je svima poznato da Ford smatraju praktično „domaćim“, otuda na ovoj listi i Ford Fiesta ST. Jeste Fiesta ST odličan hot heč, ali da li je baš zaslužio da uđe na ovakvu listu…

Međutim, na listu se nekako ušunjao i Volkswagen up! Šokantno je da je među 20 najboljih automobila decenije uvršten i Ariel Nomad, koji ako ćemo realno, teško i može da se ubroji u konvencionalne modele. Ipak, šlag na tortu je ubrajanje i Porscheovog Taycana.

Ne zato što je ovaj automobil loš, već zato što je Top Gear sebi već dozvolio jedan skandal sa Taycanom kada su na testu ubrzanja praktično lažirali podatke. Očigledno je da neko u ovom magazinu mnogo voli Porsche, što će se videti i iz priložene liste.

Evo Top Gearovog izbora za 20 najboljih automobile ove decenije:

  1. Tesla Model S
  2. Toyota GT86
  3. Ford Fiesta ST
  4. BMW i8
  5. Alfa Romeo Giulia QV
  6. Honda Civic Type R
  7. Ferrari 488 Pista
  8. McLaren P1/Porsche 918/Ferrari LaFerrari
  9. Porsche Cayman GT4
  10. McLaren 675LT
  11. Lotus Exige V6
  12. Mercedes SLS Black
  13. BMW Serija 1M
  14. Alpine A110
  15. Porsche Taycan
  16. Bugatti Chiron Super Sport 300+
  17. Ariel Nomad
  18. Volkswagen up
  19. Porsche 911 Gt3 Touring
  20. Koenigsegg Regera

AutoRepublika 

(15864)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Naslov i naslovna slika odgovaraju kao jaje jajetu. 🙂

Dzoniz

Ne znam što praktikuju ovakve liste (ne samo iz auto sveta) kad decenija uključuje i 2020. Kako god, trebao je i Lambo Urus tu da se nađe. 🙂

S mile

Licno mi je drago.. Ova lista… Vozio sam GT86 na Navaku pre vise godina…. Odlican auto

Zoca

Braco mila VW up.A Corvette Z8???Tri sec.za 60000 $!

Stutgart

a f90?!