1. Home
  2. Vesti
  3. Novi i zaseban stil i za Škodu Rapid namenjenu Kini
Novi i zaseban stil i za Škodu Rapid namenjenu Kini
3

Novi i zaseban stil i za Škodu Rapid namenjenu Kini

215
3
Podelite sa prijateljima:

Javnost je već imala prilike da vidi osveženi liftbek Škoda Rapid koji je namenjen kupcima u Ruskoj Federaciji. Ispostavilo se da se radi o nekakvom “hibridu”, ali naravno, ne u tehnološkom smislu. Naime, “novi” Rapid kombinuje staru karoseriju i opremu ali uz nove stilske detalje i posve nov enterijer.

Bilo kako bilo, sada Škoda priprema još jednu verziju Rapida, a kako će ona izgledati kada se bude poklonila pred publikom u Kini, možda je najlakše zaključiti iz priloženih crteža. Verujemo da će misli teći u smeru spoznaje da Škoda definitivno više voli Ruse od Kineza.

Fotografije lokalne verzije Rapida su se pojavile još u septembru, zahvaljujući nužnosti prijave noviteta kod kineskog sertifikacionog tela. Oni koji pomnije prate automobilsku industriju će se prisetiti da Rapid nastupa u Kini u formi klasičnog sedana s četvoro vrata, kao što se nudi i hedžbek izvođenju. Sada su obe verzije dobile nove stilske detalje koji ih dodatno diferenciraju u odnosu na “Baćuška Rapid”.

Najupečatljivije vizuelne razlike se odnose na drugačiju svetlosnu signalizaciju, odnosno opcije vezane za rasvetu, preoblikovane branike, kao i masku hladnjaka različitog stila.

Ipak, sličnosti dominiraju a udarna se odnosi na činjenicu da će i kineski Rapid zapravo ostati star. Sudeći prema onome što se vidi na crtežima, prednji panel, instrumentacija i obruč volana ostaju isti, baš kao i unutrašnji paneli na vratima. Jedina značajna kabinska izmena se u suštini odnosi na medijalni sistem koji se prostire celom širinom dela centralne konzole.

Tehničke promene se ne očekuju. Ispod haube će taktove složiti identični atmosferski benzinski agregat 1.5 MPI koji razvija 110 konjskih snaga. Kažemo identični jer taj motor već služi u Rapidu koji se još uvek nudi Kinezima. Škodoljubi (ma koliko to tragikomično zvučalo – p.a.) najveće zemlje na svetu moći će da biraju između petostepenog ručnog menjača, ili pak šestostepene automatske transmisije.

Još da dodamo da će zvanična premijera restilozavane Škode Rapid (u obe karoserijske konfiguracije) biti upriličena u najbližoj budućnosti.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dopada mi se „dizajn“ pneumatika …

Don

Kina bi trebala biti najmnogoljudnija zemlja na svijetu….

Zvezdan

Da, da, lapsus. To je trebalo da stoji, iako je Indija mozda vec I pretekla Kinu po tom pitanju.