1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 308 od sledeće generacije i kao SUV!
Peugeot 308 od sledeće generacije i kao SUV!
1

Peugeot 308 od sledeće generacije i kao SUV!

407
1
Podelite sa prijateljima:

Budućnost nam donosi tri različite modifikacije u gami novog Peugeota 308 koji će na proizvodne trake tokom 2021. godine, uz nešto ranije organizovanu premijeru.

PSA planira da uloži više od 200 miliona evra u svoj fabrički kompleks u Miluzu. Glavnina tog novca će biti upotrebljena za pripremu proizvodnje novog modela koji Francuzi još uvek nisu imenovali.

Danas se na tom mestu proizvodi liftbek i karavan Peugeota 508, baš kao i krosover DS 7 Crossback. U nedavnoj prošlosti je Miluz bio lokacija na kojoj je sklapan i odlazeći krosover Peugeot 2008, ali je novajlije druge generacije izmešten na proizvodne trake kompanije u španskom Vigu. S druge strane, francuski list L’argus, zahvaljujući dojavama svojih izvora, izveštava da će novi Peugeot 308 biti dodeljen na proizvodnju radnicima u Miluzu, ostavljajući za sobom „ucveljene“ trudbenike iz Sošoa. Pored toga, kolege izveštavaju o širenju game 308-ice.

Dakle, kada se bude pojavio u trećoj iteraciji, Peugeot 308 će se prodavati u još jednom karoserijskom obličju (pored hedžbeka i karavana), šireći tako ovu mini-gamu na tri varijante. Ovde ne računamo na limuzinsko izvođenje koje je dostupno jedino kupcima u Kini.

Tada je do javnosti stigla vest da će novi hedžbek poneti kodnu oznaku P51, dok se po prvi put pojavljuju i misteriozne oznake P54 i P54US. Poslednji indeks implicira da se radi o verziji namenjenoj američkom tržištu, ali o povratku Peugeota na tu teritoriju smo već obavešteni. Ovi podaci su ranije bili sasvim dovoljni kolegama iz Francuske da najave mogućnost da se P54 odnosi na krosover, dok je sada redakcija portala L’argus apsolutno sigurna u ovu hipotezu.

Najverovatnije, ma koliko suludo zvučalo, ali Peugeot 308 neće biti punokrvni krosover (koji sam po sebi nije punokrvni terenac) već će dobiti zaštitne plastike u donjoj zoni karoserije i simbolično povećan klirens. Dakle, radi se o kros verziji, prema najboljim pretpostavkama. Nešto nalik onom što je Ford nedavno uradio sa svojim modelom Focus Active, a svedočimo i sličnom potezu iz korejske Kije.

Očekuje se da Francuzi ponude Peugeot 308 uz izbor dizel ili benzinskog pogonskog sklopa, ali će po prvi put biti dostupna i čisto električna verzija.

AutoRepublika

(407)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

šta reći, pregazilo me vreme, ili ne podležem trendovima, ta SUV manija, mi je samo to…manija…ludilo… trend, koji su nabacili proizvođači, naravno da je dobro imati veći klirens, ali činjenica je da mali % tih vozila izađe na neasfaltiran put, a za više i nisu… max neasfaltiran put ili livada….

naravno, lično mi se sviđa Ford fokus aktiv, karavan + par cm klirensa… ništa više čoveku i ne treba…

verovatno će biti i 308 SW aktiv…. tj 308SW+3cm klirensa i plastika, za cca 4K eur više….xe…xe…xe