1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Alfa Romeo 4C u novom, tjuniranom izdanju (GALERIJA)
Alfa Romeo 4C u novom, tjuniranom izdanju (GALERIJA)
1

Alfa Romeo 4C u novom, tjuniranom izdanju (GALERIJA)

259
1
Podelite sa prijateljima:

Tjuning kuća Zeus obradila je Alfin model 4C. 

Realno govoreći nije se 4C proslavio sa nekom velikom prodajom, istini za volju to mu nije bila ni poenta, a uz to ne može mu se ni osporiti da je to veoma atraktivan automobil.

Ipak Zeusov prerađeni 4C ima i poseban naziv – Pogea Racing 4C Zeus. Zašto Pogea? Pa, po prezimenu jedne od direktorki ove tjuning kuće – Eve Pogee. Zapravo, ona je jedna od osoba koje su učestvovale u dizajniranju ovog modela, a pravljenje čitavog automobila navodno je bila njena ideja.

Spolja promene su lako vidljive. Novi, pomalo kontroverzni farovi odlikuju prednji deo vozila. Čitav automobil niži je za celih 50 milimetara, sve zahvaljujući postavljanju novog ogibljenja. Postavljeni su i novi odbojnici i „suknjice“, te sve to uz predivnu tirkiznu boju doprinosi značajno većem nivou atraktivnosti.

Zeus se nije poigrao samo sa izgledom automobila, bilo je unapređenja i što se tiče performansi. Standardni 4C koristi 1,7-litarski četvorocilindarski turbo agregat koji razvija 243 ks i 350 Nm. Prerađeni 4C nudi značajno više – čak 356 ks i 465 Nm. Stoga tjunirano izdanje stiže do „stotke“ za svega 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi više od 300 km/h.

No, sve to ima svoju cenu, i to paprenu. Ova prerada košta više od 45.000 evra, a uz to mora se obezbediti i Alfa Romeo 4C kao donor, takođe na račun kupca.

AutoRepublika 

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

odlicna!